HELLY HANSEN YHTEISTYÖKUMPPANIKSI

TIEDOTE: Helly Hansen yhteistyöhön yksinpurjehtija Ari Huuselan kanssa: tavoitteena maailman vaativin purjehduskilpailu Vendée Globe vuonna 2020

Purjehdusvaatteiden markkinajohtaja Helly Hansen on solminut yhteistyösopimuksen purjehtija Ari Huuselan kanssa. Juuri allekirjoitetun sopimuksen myötä Helly Hansen vaatettaa Huuselan kohti maailman vaativinta purjehduskilpailua Vendée Globea vuonna 2020, mihin Huusela on osallistumassa ensimmäisenä pohjoismaalaisena purjehtijana.   

Kumppanuus Helly Hansenin kanssa on projektini kannalta tärkeä ja näkyvä asia. Toimivat ja kestävät varusteet ovat olennainen vaatimus rajuissa oloissa. Vaatetuksen on pystyttävä pitämään purjehtija toimintakykyisenä, kuivana ja lämpimänä, kertoo kolme kertaa Atlantin yli yksin purjehtinut Ari Huusela.

Helly Hansen on profiloitunut ammattilaistason purjehtijoiden luottovaatettajana. Kilpapurjehtijoiden hyvin korkeat kriteerit täyttävien vaatteiden innovatiiviset ja funktionaaliset tekniset ratkaisut ovat keskeinen osa koko suoritusta.

On hienoa päästä yhteistyöhön Ari Huuselan kanssa. Helly Hansen valikoi yhteistyökumppaneiksi vahvoja ammattilaisia, jotka ovat jatkuvasti testaamassa omia äärirajoja vaihtuvissa sääolosuhteissa. Ari on hyvä esimerkki juuri tällaisesta kumppanista, kertoo Helly Hansenin Suomen ja Baltian myyntijohtaja Kai Kantanen.

Huuselan tavoitteena on osallistua vähintään kolmeen Atlantin ylittävään kilpailuun sekä myös pienempiin kilpailuihin ennen varsinaista päätavoitetta. Vendée Globe -kilpailuun pääsy riippuu kokonaispistemäärästä, jotka on saatu eri purjehduskilpailuista Vendée Globea edeltävien vuosien aikana.

Maailman vaativimmassa purjehduskilpailussa kisataan yksin IMOCA 60 -veneillä maapallon ympäri Etelämantereen kautta ilman muuta miehistöä tai muuta ulkopuolista apua.

 

LISÄTIEDOT

Kai Kantanen, Helly Hansenin Suomen ja Baltian myyntijohtaja, puh. 0400 687 336, kai.kantanen@hellyhansen.com

TUOTELAINA-, TESTI- JA KUVAPYYNNÖT

Viestintätoimisto Akvamariini Porter Novelli, +358 40 582 3998, tiia.norppa@akvamariini.fi

Kuvia toimitukselliseen käyttöön: www.akvamariini.fi/hellyhansenmedia

 

Helly Hansen lyhyesti

Vuonna 1877 perustettu Helly Hansen on tunnettu taidostaan yhdistää tekniset ominaisuudet ja ulkonäkö tuotteiksi, jotka vastaavat olosuhteiden haasteisiin eri puolilla maapalloa vuonojen rinteiltä merille. He jatkavat kehitystyötään, jonka ansiosta ammattilaiset voivat sekä säilyä hengissä että tuntea elävänsä täysillä!

Helly Hansen kehitti ensimmäisenä fleece-kankaan 1960-luvulla, ensimmäisen teknisen kerrastomateriaalin Lifa® Stay Dryn 1970-luvulla ja hiljattain palkitun sekä patentoidun H2Flow-teknologian, joka säätää lämpöä. Helly Hansen on maailmanlaajuinen markkinajohtaja purjehdusvaatteissa ja heidän lasketteluvaatteitaan käyttää yli 55 000 ammattilaista yli 200 hiihtokeskuksessa. Lisäksi Helly Hansen tekee yhteistyötä vuoristo-oppaiden kanssa ja vaatettaa hiihtolajien maajoukkueita ja olympiatason urheilijoita.  Helly Hansenin vaatteita ja kenkiä myydään yli 40 maassa. Helly Hansen on Suomen alppimaajoukkueen virallinen vaatettaja kaudella 2017–2021. Lisätietoa www.hellyhansen.com.

Ari Huusela lyhyesti

Ari Huusela on Finnairin lentokapteeni, jolla on takana kolmekymmentä vuotta kilpapurjehdusta. Suurin osa näistä kilpailuista on valtamerellä ja yksin. Huusela on purjehtinut kilpaa yksin Atlantin yli kolme kertaa. Näistä kaksi ensimmäistä 6,50 metrisellä ClassMini –luokan veneellä. Marraskuussa 2014 Huusela pääsi Pogo 40 –veneellä legendaarisen Route du Rhum –kisan maaliin, ensimmäisenä pohjoismaalaisena. Seuraavana tavoitteena on päästä mukaan maailman vaativimpaan Vendée Globe -purjehduskilpailuun ensimmäisenä pohjoismaalaisena purjehtijana vuonna 2020.

 

Main picture by Jari Salo