VENEEN VARUSTELU PROLOGIN EDELLE / THE BOAT FIRST

Päätös jättää väliin Saint Malo-Plymouth -prologi (ei kilpailu) oli yksinkertainen. Käytettävissä oleva aika täytyy käyttää oikein.

Oli purjehdus minkä pituinen tahansa, veneen luotettavuudesta ja varusteiden kunnosta ei pidä tinkiä. Varustelun loppuunsaattaminen meni siten heittämällä mukavan PR-tapahtuman edelle.

Veneen omistaja Richard Tolkien (kuvassa) starttaa 9 päivän kuluttua, toukokuun 2. päivä The Transat -yksinpurjehduskisaan Plymouthista New Yorkiin. Se tulee olemaan rankka ja keliolosuhteiltaan hyvin epämiellyttävä kisa, sillä reitti on pääosin reipasta vastatuulta. Olosuhteet ovat kylmät ja sumut yleisiä.

13043644_10156805789705721_7727355257853751664_n

Kuva: Nick Leggatt

The Transat on Richardin qualification Vendee Globeen. Ja The Transat’in qualificationina on kolmen vuorokauden yksinpurjehdus, jonka hän eilen aloitti.

Katso Richardin Boat Captain’in Nick Leggatt’in videoimat tunnelmat Richardin lähdöstä qualification-purjehdukselle.

Lue lisää The Transat -kisasta

the-race-map-en

Kuva: The Transat bakerly

 

AISista on vielä sanottava, että sen signaali vaikuttaa olevan hieman heikko.

MMSI: 235114649 Name: DP 2 SOLO SAILOR

Marine Traffic

 

Shortly in English: THE BOAT FIRST

Decision to skip Saint Malo – Plymouth prologue (not a race) was easy. Time left before the Atlantic crossings must be used right.

The owner of the boat Mr. Richard Tolkien will be participating The Transat from Plymouth to New York, starting on May 2nd. Yesterday he started its 3 days qualification sailing.

The Transat will have rough weather conditions. It will be cold and foggy with strong winds.