KOHTI NEW YORKIA / THE TRANSAT bakerly

Jännitys alkaa nyt. Veneen omistaja Richard Tolkien starttaa tänään historialliseen The Transat bakerly -yksinpurjehduskisaan Plymouthista kohti New Yorkia. Edessä on kylmää, kovaa vastaista tuulta, sumuja ja 3.000 mailia.

Kilpailu purjehditaan neljässä eri luokassa: Ultime, Imoca60, Multi50 ja Class40. Mukana on 25 kipparia, jotka edustavat neljää eri kansallisuutta. Naisia kisaan starttaa kaksi. Pienimmät veneet ovat 40-jalkaisia ja suurin veneistä on 120-jalkainen trimaraani.

FullSizeRender

Ensimmäinen kisa purjehdittiin vuonna 1960. Seuraavaan, vuoden 1964 kisaan osallistui myös ranskalainen Eric Tabarly. Hänen voittonsa sai maanmiehet syttymään ja sen jälkeen yksinpurjehdusta on Ranskassa kehitetty huimaa vauhtia ja se on saanut lajina mahtavan aseman. Tabarlyn uraa kunnioitetaan kilpailun ohessa lähettämällä matkaan hänen legendaarinen veneensä Pen Duick II, Loïck Peron kipparinaan. Peronin tärkeimmät varusteet ovat tällä kertaa sekstantti ja 30 kirjaa.

IMG_8758

Nopeimpia Ultime-luokan veneitä odotetaan New Yorkiin alle 10 päivässä ja nopeimpia Imoca60-veneitä n. 12 päivässä. Kilpailun johtajana toimii Route du Rhum 2014 -kisankin päällikkönä toiminut Gilles Chiorri.

Seuraa kisaa täältä

Shortly in English

The owner of GBR44, Richard Tolkien starts The Transat today. ”My objectives are to make a good crossing and improve on my time achieved in the 1992 OSTAR, when I finished sixth in the Open 60 monohull class”, says Richard.

25 skippers race in four categories: Ultime, Imoca60, Multi50, Class40. In addition to the racing skippers there will be a vintage racer. Loïck Peyron will skipper the legendary Eric Tabarly boat Pen Duick II to New York, too. His goal is to help to educate new generations to the story of pioneering solo sailors like Tabarly.

The race will be beating against the weather patterns. You are always against the swell and that is very challenging for the skippers and the boats. Fastest Ultimes will be crossing the finish line in less than 10 days and fastest Imoca60s around 12 days. Race Director of the Transat bakerly is Gilles Chiorri.

Follow the race here

Read the The Daily Sail article about IMOCA60s in The Transat bakerly here