HUUSELAN MAAILMANLUOKAN IMOCA60-YKSINPURJEHDUS STARTTAA 29.5.

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela valmistautuu ensimmäisenä pohjoismaalaisena IMOCA60-luokan yksinpurjehduskilpailuun Atlantin yli. New Yorkista starttaava maailmanluokan kilpailu pitää sisällään reilusti symboliikkaa. 

Transat New York – Vendée on uusi suuren maailman purjehduskilpailu, joka kilpaillaan yksinpurjehduksen kuninkuusluokassa, Imoca60-veneillä. Kilpailun jo ennakkoon valtavaa symboliikkaa kuvastavat Freedom Towerin ja Vapaudenpatsaan välissä sijaitseva lähtöalue sekä maali Les Sables d’Olonnessa, joka toimii maailman ylivoimaisesti kovimman purjehduskilpailun Vendée Globen startti- ja maalipaikkana.

Purjehtijoita New York – Vendée -kilpailuun on ilmoittautunut 17. He edustavat kuutta eri kansallisuutta. Kisareitin pituus on 3.100 merimailia eli 5.600 kilometriä. Nopeimmilla siihen menee viikko. Ari Huuselan tavoitteena on purjehtia turvallisesti maaliin.

“IMOCA60-veneet ovat valtavan suorituskykyisiä, valtameriyksin-purjehdukseen tarkoitettuja karuja raasereita. 18-metrisen veneeni luovipurjepinta-ala on 290 m2 ja myötätuulessa 550 m2. Mastolla on korkeutta 26 metriä ja kölillä syvyyttä 4,5 metriä. Vaikka luokkaliitto sääteleekin mittoja tarkasti, näissä veneissä nähdään kunnianhimoista tuotekehitystä jatkuvasti”, kertoo Ari Huusela.

“Vene on minulla vuokralla brittiläiseltä Richard Tolkienilta, joka parhaillaan purjehtii The Transat bakerly -nimisessä kisassa Plymouthista New Yorkiin. Tämä on todella jännittävää aikaa. Vene pitäisi saada perille ajoissa ja ehjänä”, jatkaa Ari.

Huusela lentää New Yorkiin 19.5. Paikanpäällä North Cove Marinassa keskitytään veneen huoltoon ja varusteluun. Runsaasti huomiota ennen kilpailua vaativat myös veneen katsastus, turvabriifingit, kipparikokoukset sekä asiakas- ja lehdistötapahtumat.

“Olen innoissani ja iloinen, että Finnair, NottaSystems’in MailroomAssistant ja Neste ovat tulossa kannustamaan New Yorkiin. Kumppanit toimivat tärkeinä motivaattoreina ja ovat kriittinen osa myös projektin onnistumisen kannalta. Edes yksinpurjehdusta ei ole mahdollista tehdä yksin”, sanoo Huusela.

Huuselan kilpailuun vuokraama vene GBR44 purjehtii New York – Vendéen nimellä Flying With Finnair.

Lisätiedot:

Ari Huusela, puh. 045 674 5488

IMOCA

New York – Vendée -kilpailu

Finnair Oyj Head of Marketing Communications Susanne Nyman, susanne.nyman (at) finnair.com

Notta Systems Oy toimitusjohtaja Janne Eteläaho, janne.etelaaho (at) notta.fi

Neste Oyj markkinointijohtaja Sirpa Tuomi,  sirpa.tuomi (at) neste.com

@arihuusela #FlyingWithFinnair @IMOCA #NYVendee