HUUSELA JOUTUU VETÄYTYMÄÄN  NEW YORK – VENDÉE -KILPAILUSTA

Ari Huuselan New York -Vendée -kilpailuun vuokraaman veneen omistaja Richard Tolkien on loukkaantunut purjehtiessaan venettä The Transat bakerly -kilpailussa New Yorkiin. Hänet on evakuoitu rahtialukseen, eikä hänellä tietojen mukaan ole hengenvaaraa.

Tolkien loukkaantui työskennellessään keulakannella ja selvittäessään mastoon sotkeutunutta purjetta. J2-purjeen haruksen kiinnitys oli pettänyt. Hän konsultoi kilpailujohtajaa, shore crewta ja kilpailulääkäriä. Sen jälkeen tehtiin päätös hätäkutsun lähettämisestä. Reitillä olleeseen rahtilaivaan otettiin yhteyttä ja Tolkien evakuoitiin rahtilaivan kyytiin. Rahtilaiva matkaa kohti Philadelpiaa. Vene jätettiin ajelehtimaan Atlantille.

”Tärkeintä on että Richard on kunnossa. Se, että minulla ei nyt ole venettä, on erittäin raskas uutinen. Olen todella surullinen kaikkien projektissa mukana olevien puolesta”, sanoo Huusela.

”Minulla ei ole riittävän tarkasti vielä tiedossa, minkälainen tapahtumaketju johti tähän tilanteeseen, jotta voisin tässä kohtaa kommentoida sitä tarkemmin lajin kannalta”, jatkaa Huusela.

Kilpailuorganisaation tiedote:

http://www.thetransat.com/news/view/newsflash-richard-tolkien-boards-cargo-ship-in-mid-atlantic