NEW YORK – VENDÉE STARTTAA HUOMENNA / THE RACE STARTS TOMORROW

New York on kylpenyt helteessä koko viikon. Tiimeillä on ollut todella hikiset oltavat veneitä viimeistellessä.

Itsellänikin on ollut todella hektistä, vaikka kisavene jäikin saapumatta. Kokouksia, pressitilaisuuksia, aivan huippu AmCham Cocktail-tilaisuus, mahtava Charity Race HUGO BOSSin miehistössä, kisaillallinen maailman ehkä hienoimmalla pursiseuralla sekä monia kierroksia laitureilla veneitä ja lajia esitellen.

image

Me and Tuija Kalpala, Neste/Houston

image

AmCham Finland Cocktails hosted by Erika Sauer

image

Kisaan on lopulta starttaamassa 14 venettä, joista kuusi on foilaavia. Kipparit edustavat viittä eri kansallisuutta. Ensimmäisiä veneitä odotetaan Les Sables d’Olonneen 7-8 vuorokaudessa. Oma tavoitteeni oli 11 päivää.

Starttiolosuhteet näyttävät kevyiltä, mikä on eduksi ei-foilaaville edellisen sukupolven IMOCA-veneille. 3.100 mailin matkalle mahtuu kaikenlaisia kelejä.

image

Charity Race May 27th

Kilpailu starttaa Hudsonjoelta, Vapaudenpatsaan tuntumasta huomenna sunnuntaina klo.11 paikallista aikaa eli klo.18 Suomen aikaa.

Seuraa kisaa /Follow the race
Osallistu virtuaalikisaan /Race virtually
Lue lisää kilpailusta /Read more about the race

Briefly in English

Although my boat to be is still drifting between Bermuda and Azores, I have had a surprisingly busy time in NY. Attending meetings, enjoying a fabulous evening at AmCham Finland Cocktails and being able to share my story to all the guests there, having a superb opportunity to take part into the Charity Race as a crew member of HUGO BOSS / Alex Thomson and dining fine at one of the world’s most respected yacht clubs. Also, been so so happy to have my sponsors with me here and being able to show them a piece of this awsome IMOCA world.

The New York – Vendée starts tomorrow at 11 am NY time. Read more and follow the race from above links.