UFOJEN HYÖKKÄYS / COLLISION AFTER ANOTHER

Kisaa on nyt takana reilu vuorokausi ja jo viisi venettä on kääntynyt takaisin. He palaavat rantaan, Newportiin, tarkistamaan ja korjaamaan tuntemattomiin esineisiin eli UFOihin törmäyksissä syntyneitä vaurioita. Suurin osa Shore Team’eistä jäi eilen normaaliin tapaan New Yorkiin päivystääkseen vielä ensimmäisen kisavuorokauden ajan.

Viikko sitten ollessani The Transat bakerly -kisan johtajan Gilles Chiorrin kyydissä vastaanottamassa Phil Sharpia maaliin, näin vedessä valtavan määrän tavaraa. Se oli pääosin erilaista puuta, kuten tukkeja, lautoja yms. Ihmettelin itsekseni tuota ennen näkemätöntä roinan määrää ja että sitähän ei voi mitenkään huomata yli 5 solmun vauhdissa. Jo nyt on varmaa, että tämän kilpailun uudelleen järjestäminen tullaan arvioimaan erittäin tarkkaan. Ainakin lähtölinja tulisi siirtää todella paljon kauemmas merelle.

Yann Eliès / Queguiner-Leucémie Espoir törmäsi tuntemattomaan esineeseen. Evälaatikkoon tuli pieni repeämä ja rungon alaosaan tuli vaurio. Read more

Armel Le Cléac’h / Banque Populaire törmäsi tuntemattomaan esineeseen, joka aiheutti pienen vuodon toisessa folikotelossa. Read more

Morgan Lagravière / Safran törmäsi tuntemattomaan esineeseen. Read more

Pieter Hereema / No Way Back törmäsi neljästi tuntemattomaan esineeseen. Read more

Jean-Pierre Dick / StMichel-Virbacin toinen foili on vaurioitunut käyttökelvottomaksi. Uutisessa ei kerrottu, johtuiko vaurio törmäyksestä vai muusta syystä. Read more

Kukaan kippareista ei ole ilmoittanut vetäytyvänsä kilpailusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
The Parade May 29th

Uusi-Seelantilainen Conrad Colman otti lisäaikaa starttiin.

Conrad Colman / Natural Energy 100% osallistui Paraatiin, mutta ei vielä startannut. Colman purjehti veneen New Yorkiin The Transat bakerly -kisassa ja saapui maaliin vasta 25. toukokuuta. Kipparin mukaan veneen valmisteluun jäi liian vähän aikaa, eikä se vielä ollut täysin lähtökelpoinen. Startti-ikkuna on auki 48 tuntia lähtölaukauksesta.  Read more

Briefly in English

Seems that the area around NY is full of floating material. I saw mainly different type of wood when I was out there a week ago with Gilles Chiorri, Race Director of The Transat bakerly. This is a very unusual case for all of us skippers and with the speeds the boats are sailing – it is mostly good luck that saves those who get trough. Or so it seems since five boats already have turned back because of collisions or other damage. Conrad Colman from New Zealand still has not started. Read more from above links.

 

Tämän jutun sisältöä on korjattu 31.5. klo 8:00. Kolmasti tuntemattomaan kelluvaan esineeseen törmännyt Tanguy de Lamotte / Initiatives Coeur ei ole kääntynyt Newportiin vaan jatkaa kohti Les Sables d’Olonnea.