ARIEL SUURSAARI RACEEN / RACING IN THE BALTIC SEA

Merelle on päästävä. Jos ei Atlantin yli, niin Suursaari Raceen.

Ilmoittauduin kisaan vain muutama minuutti ennen ilmoittautumisajan sulkeutumista ja vapaa-aika onkin viikonlopusta alkaen kulunut Ariel Pogo40:n varustelussa purjehduskuntoon. Hain veneeni talvisäilytyksestä Sail Investiltä, Tallinnasta vasta viime tiistaina.

Ariel on osallistunut Suursaari Raceen aiemminkin, vuosina 2013 ja 2014. Kisa toimi silloin hyvänä harjoitteluna Route du Rhumia varten. Viime kesänä osallistuin Jaanus Tammen IMOCA Superbigoulla (Ropeye) ja voitimme sillä avoimen luokan. Tällä kertaa tavoitteenani on vain nauttia purjehduksesta. Mukaani lähtevät luottomies Turo Nummi ja valokuvaaja Jari Salo.

Suursaari Race kisataan 10.-12.6. Kisaa voi seurata täältä.

 

Briefly in English

Gotta go sailing. If not across the Atlantic, in the Baltic Sea then.

As a small kind of a compensation maybe, I decided to attend to a Finnish offshore sailing race “Suursaari Race” next weekend. That will be with my Pogo40 – the very same boat I took part in to the legendary Route du Rhum 2014.

Suursaari Race is a 170 NM race that is organized annually and has around 100 participating boats in 5 categories.

See the map and track the race here