TYÖTÄ JA INSPIRAATIOTA – WORK AND INSPIRATION

Maailman vaativin purjehduskilpailu Vendée Globe starttaa ylihuomenna sunnuntaina. 29 kipparia lähtee kiertämään maapalloa yksin, ilman ulkopuolista apua ja ilman pysähdyksiä. 4000 ihmistä on valloittanut Mount Everestin ja 550 ihmistä on käynyt avaruudessa, mutta vain 71 ihmistä on purjehtinut yksin kilpaa pallon ympäri non-stop.

Tämä on jo viides VG-startti, jota olen katsomassa. Matka kuitenkin poikkeaa tällä kertaa aiemmista. Ennen olen ollut mukana nauttimassa tunnelmasta ja tapaamassa tuttuja. Nyt teen aamusta iltaan töitä. Tavoitteena on saada uusi projekti käyntiin ja VG:n startti on siihen paras, tehokkain ja hyödyllisin työmaa. Täällä pääsen kiinni IMOCA60-veneiden viimeisimpiin uutisiin, luokkaliiton suunnitelmiin, teknisiin yksityiskohtiin sekä kippareiden ajatuksiin.

VG on minulle projektieni näkökulmasta kuin yksinpurjehduksen ohjelmistopäivitys. Siitäkin huolimatta, että olen nyt sisällä IMOCA60-luokassa. Tiedonkeruu, keskustelut ja kokoukset ovat totista työtä, työtä ja työtä. Yksikään yksinpurjehdusprojekti ei valmistu ilman valtavaa määrää huolellista valmisteluaikaa. Kalenterini on täynnä nämä päivät ja otan tästä mahtavasta tapahtumasta kaiken irti.

VG2016 for me is about inspiration and preparation. No project comes by itself. Respect  to all skippers leaving the pontoons on Sunday. 100% of the preparations is now done and the toughest sailing race of the world is ahead. 

img_2950

Inside Romain Attanasio’s Famille Mary- Etamine du Lys (Lombard design 1998)

img_2884

Inside Alex Thomson’s Hugo Boss (VPLP Verdier design 2015)