SUURSAARI 2015 -VOITTAJAVENE MUKANA VG:SSA

Vendée Globe 2016/2017 -kisan nuorin kippari, sveitsiläinen Alan Roura starttaa huomenna maailmanympärikisaan minulle ja monelle kyydissäni olleelle tutulla Superbigoulla (Rolland design 2000). Se on sama IMOCA60, jonka kipparoin maaliin Suursaari Racen nopeimpana vuonna 2015.  Vene oli silloin minulla vuokralla sen omistajalta, virolaiselta Jaanus Tammelta ja treenasin sillä Itämerellä, Neste kumppaninani, reilun kuukauden verran.

(c)_jari_salo_20150606_22275

Photo by Jari Salo, 2015 – Baltic Sea

IMG_9182

Photo by Merimaili, 2015 – Baltc Sea

Superbigou osallistuu VG2016-kisaan punavalkoisissa väreissä, nimellä Un Vendée pour la Suisse. Veneessä on tehty valtavat varustelu- ja huoltotyöt, mutta 23-vuotiaan kipparin naamasta ei väsymys näy. Tiimin energia vaikuttaa sekin olevan ehtymätöntä. Eikä ihme, kun porukka koostuu kaikkeen taipuvista Classe Mini-purjehtijoista.

Alan Rouran tarina on hieno. Hän vietti jo osan lapsuudesta ja nuoruutensa merillä. Vuonna 2012 Alan muutti Bretagneen, Ranskaan ja aloitti Classe Mini -uransa. Ensimmäinen Mini Transat oli paketissa jo seuraavana vuonna. 2014 Rouralla oli  Class40 -projekti ja vene Route du Rhumissa. Kisa johti kuitenkin keskeytykseen. Kaksin purjehdittava Transat Jacques Vabre meni 2015 maaliin asti ja yhteistyö Jaanus Tammen kanssa alkoi pian sen jälkeen.

img_2907-1

Alan and me at VG2016

What a fantastic story this young skipper has. Only three years from Mini Transat and he’s already done TJV in Class40 plus will be at the start of VG2016 tomorrow.

His boat former Superbigou is familiar to me. I rented it for training in summer 2015 and won a local offshore race in the Baltic Sea with her.