IMOCA OSTETTU – ex.AVIVA IS MY NEXT TOOL

Todella jännittävä heinäkuu. Kävin katsomassa kahta potentiaalista venettä. Toista Italiassa Napolinlahdella ja toista Sables d’Olonnessa Ranskassa. IMOCA60-veneet vietiin käytännössä käsistä jo ennenVG2016 starttia. Nyt oli viime hetki tehdä sekä löytöjä että päätöksiä, mikäli haluaa olla VG2020-startissa mukana.

Marianna Puuperä-Monierin selvitystyö johti AVIVA-nimellä tunnetun 2007 Owen Clarke Designin jäljille. Maksoin siitä juuri käsirahan. 

Venekaupoissa minua auttoi vanha Mini-purjehtijatuttu Arnaud Boissières (kuvassa ylhäällä). Osallistuimme kumpikin Mini Transat 1999 -kisaan. Boissières on sittemmin purjehtinut Vendée Globen kolmesti maaliin ja valmistautuu nyt neljänteen.

AVIVA tuli tunnetuksi brittiläisen yksinpurjehtijan Dee Caffarin veneenä. Se on kiertänyt maapallon kahdesti. Vuoden 2008 Vendée Globessa (sijoitus: 6.) ja Barcelona World Racessa 2010-11. Viimeksi mainitun kisan jälkeen vene on ollut ylhäällä. Nyt se pääsee takaisin elementtiinsä.

Työtä on paljon. Koko vene täytyy tarkistaa ja huoltaa perusteellisesti ennen kuin sillä pääsee purjehtimaan. Aikaa ja rahaa tulee menemään, mutta sehän oli jo tiedossa.

Photo taken from the AVIVA Vendee Globe 2008 brochure. The steering wheels have been removed and she has a tiller now.

 

Briefly in English

I am glad to announce that I will be the new owner of IMOCA60 best known as AVIVA. She is a 2007 Owen Clarke Design.

Last race this boat took part in was the Barcelona World Race 2010. She was built to Dee Caffari who skippered her in VG2008 (6th) and also in BWR.

I want to give special thanks to Arnaud Boissières who has helped me with this deal. Merci beaucoup! We both participated in Mini Transat 1999. It’s been a while.

Now it is a lot of work ahead.

See one great photo taken from the BWR here