GLOBAALI PROJEKTI VAHVISTAA USKOTTAVUUTTA JA KASVUMAHDOLLISUUKSIA

Ukkoverkot on suomalainen teknologia-alan huippuyritys, joka harkitsee investointinsa huolella ja liiketoimintalähtöisesti. Toimitusjohtaja Mikko Uusitalolla on visio ja Ari Huuselan VG2020-projekti auttaa sen toteuttamisessa.  

Maailma muuttuu ja tulee koko ajan haastavammaksi. Digitalisaatio on suurin trendi myös Ukkoverkkojen toimialalla, teollisten ja kriittisten toimijoiden langattomien verkkojen toteuttamisessa. Lähes kaikki tekeminen vaatii yhteyksiä, mutta joka paikkaan niitä ei ole helppo rakentaa. Ukkoverkoille kumppanuus Huuselan kanssa on tuote- ja palvelukehitystä, kansainvälistymistä ja sidosryhmäsuhteiden lujittamista. 

”Suomessa on vahva merenkulun klusteri ja sen kasvumahdollisuudet ovat suuret. Älykäs liikenne tekee tuloaan, ja meillä on mahdollisuus olla siinä edellä muita. Meren haasteiden hallinta ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Mikä on vaikeaa ja haastavaa, osuu täysin osaamisvalikoimaamme”, sanoo toimitusjohtaja Mikko Uusitalo.

”Ette voi käsittää, kuinka ison mediatilan Huusela on tuomassa vesillemme.” 

Photo: Joff Brown 

Ukkoverkot on Suomen ainoa operaattori, jonka verkkoa ei käytetä julkiseen mobiililiikenteeseen, vaan se on varattu dedikoitujen yhteyksien käyttöön. Yhtiö on asemoinut itsensä kriittisten toimijoiden valinnaksi ja sen kehitystyötä rahoittaa myös EU. ”Päätös, että saamme EU-Celtic leiman ja sitä kautta tukea miljoonaprojektiimme, oli meille tärkeä. Yhteistyö Huuselan kanssa auttoi meitä konkretisoimaan hankettamme”, kertoo Uusitalo. 

Firman ei Uusitalon mielestä pidä olla iso, että voi hakea bisnesvauhtia kumppanuuksista. Jos aikoo kasvaa, vaaditaan myös investointeja markkinointiin. Mahdollisuudet täytyy laittaa perspektiiviin. Ukkoverkoille kumppanuus Huuselan VG2020-projektin kanssa on mittakaavassaan edullinen tapa saada käyttöön hyvä globaali teema ja tarina sekä konkreettista tekemistä asiakas- ja tuotekehityspuolella.

“Päätöksentekoon vaikutetaan parhaiten henkilöiden kautta. Ihmisiltä ihmisille.”

”Tänä päivänä bisnespäättäjä tekee vahvasti päätöksiä yksilönä. Markkinointi on muuttunut niin, ettei sitä voi enää aina täysin kohdentaa. Asiakkaat hakevat tiedon ennakkoon. Päätöksentekoon vaikutetaan parhaiten henkilöiden kautta. Ihmisiltä ihmisille. Siksi tällainen mukanaolo on luonnollista b2b-markkinointia. Siinä kohtaavat kontaktit, tarinan ainekset, kuten johtaminen ja riskienhallinta sekä yhteisten arvojen hyödyntäminen ja yleinen kiinnostavuuskin. Hyödymme myös muiden kumppaneiden verkostoista”, kertoo Uusitalo ja jatkaa: ”Ette voi käsittää, kuinka ison mediatilan Huusela on tuomassa vesillemme. Veneen mittasuhteet ovat valtavat.”