ROUTE DU RHUM 2018 LÄHENEE

Legendaarinen Route du Rhum starttaa taas marraskuussa. Vuorossa on ennätyksellinen osanottajamäärä ja 40-vuotis juhlakilpailu. 

Kisa purjehditaan yksin, kuudessa eri kategoriassa. IMOCA-luokkaan mahtuu 20 venettä. Ranskan Saint-Malosta Karibialle, Guadeloupeen matkaa kertyy teoreettisesti noin 5.500 km.

Kisakylä on auki reilu viikon. Viime kerralla siellä vieraili yli 2 miljoonaa kävijää. Kisan media-arvo oli 50 meur. Suomessakin se noteerattiin mediassa hienosti ja fanien kannustuksen muistaa vieläkin.

Fiilis kisakylässä on mieletön. Tapahtumia on toisensa perään ja veneiden lisäksi ihmeteltävää löytyy lukuisista messuteltoista. 

 

Veneet ohjattiin ulos satama-alttaasta starttia edeltävänä päivänä. Ulospurjehdusta oli seuraamassa 200.000 ihmistä. Photo: Jari Salo

“Kahdeksas vuorokausi 15 astetta tai enemmänkin kallellaan olevassa keikkuvassa mökissä täyttyy, 1400 mailia on jo lokissa. Vielä reilu vuorokausi ja sitten pitäisi päästä oikeaan myötätuuleen, pasaatin kyytiin. Silloin vene oikenee, vauhti kasvaa ja sterkkojen volyyminuppi menee kaakkoon! Tää on niin siistii!” Photo: Ari Huusela

 

Vuonna 2014 purjehdin kisan maaliin ensimmäisenä pohjoismaalaisena ikinä. Aikaa kului 24 vuorokautta. Nyt alla on 20 jalkaa enemmän ja IMOCA60:lla matka taittuu viikkoa nopeammin.

First ever Scandinavian to finish RDR. Photo: Jari Salo

 

Route du Rhum official web page

START: Nov. 4th 2018 FROM Saint Malo to Guadeloupe