IMOCA-KIPPARIT TURVALLISUUSHARJOITUKSISSA – TRAINING FOR SAFETY

IMOCA-luokkaliiton pakollinen turvallisuustreenipäivä järjestettiin viime viikolla Biskajan rannikolla, La Trinité-sur-Merissä. Paikalla oli yhteensä 16 kipparia. Harjoituspäivä on tärkeä, sillä IMOCA-kippareilta edellytetään tavallista yksityiskohtaisempaa tietotaitoa veneistään ja siitä, mikä on turvallisin ja oikea tapa toimia vaarallisissa tilanteissa. Ohjelman oli valmistellut CEPIM (European Marine Incident Prevention Centre). 

Read about the training in English here: Safety, a major concern for the IMOCA class 

Ranskassa asuva tiimini jäsen Marianna Puuperä-Monier toi Ursuitin kelluntapuvun käyttööni.

Ohjelmaan kuului mm. mastoon kiipeämistä – sen pitää sujua purjehduksen aikana, varahappipullojen käyttöharjoittelua siltä varalta, että kesken purjehduksen täytyy sukeltaa tarkistamaan jotain tai tekemään korjauksia, paikantamis- ja viestintäharjoituksia sekä sääntöjen ja vastuiden kertausta.

Testing the use and limits of “spare-air” bottle in an Ursuit suit.

Climbing to the mast – to know it and to know how to manage it. 

Kiipeily- ja sukelluskokemuksesta sekä kovasta fysiikkaharjoittelusta Healthy Bossin kanssa oli hyötyä. Mariannan mukaan olin porukan nopein mastoon kiipeäjä 😉

 

PS. She got her keel. Photo by Joff Brown, Gosport.