IMOCA & VOR

IMOCA-luokkaliiton vuosikokous pidettiin 5. huhtikuuta Lorientissa, Ranskassa. Aiheina olivat mm. uusiutuvan energian käyttö veneissä, yhteistyökeskustelujen jatkaminen Volvo Ocean Racen kanssa ja uusi tutkaan liittyvä sääntö. Äänivaltaa kokouksessa käyttivät IMOCA-kipparit.

Uusiutuva energia: äänestimme fossiilisten polttoaineiden vähentämisen puolesta. Vastuullisuus ja ympäristötietoisuus ovat lajissamme tärkeässä roolissa.

Volvo Ocean Race: äänestimme sen puolesta, että luokkaliiton hallitus saa jatkaa keskusteluja, joiden lopputulemana Volvo Ocean Race saattaa päätyä osaksi IMOCA-luokan kisakalenteria. Se tarkoittaisi, että hieman jo vanhentuneet VOR-veneet vaihtuisivat IMOCA60-veneiksi. 

Ohjelmoitavat tutkat: turvallisuuden jatkuva parantaminen on tärkeää. Virtaa säästävämmät tutkat ehkäisevät törmäyksiä entistä paremmin, sillä ne on mahdollista ohjelmoida tarkkailemaan ympäristöä halutuin väliajoin. Uusi tutkasääntö tulee voimaan Route du Rhum -kilpailusta 2018 alkaen.

Read the original article in English here