TIIMITYÖ RATKAISEE PELIN

Asianajotoimisto HPP on mottonsa mukaan erikoistunut olennaiseen. Vahvassa asiantuntijaorganisaatiossa menestyksen synnyttävät ihmiset ja se, miten heidän välinen yhteistyönsä toimii. Siksi he lähtivät yksinpurjehtija Ari Huuselan matkaan.

Yksinpurjehdus ei onnistu yksin. Se tarvitsee tuekseen luotettavan tiimin ja oikeanlaisen asenteen. Näistä yhtäläisyyksistä Asianajotoimisto HPP kiinnostui. HPP:n strategiana on olla kansainvälinen peluri paikallisilla markkinoilla. Sillä on tietyt erikoisalueet, joilla se haluaa olla paras. Niitä ovat teknologiajuridiikka, riidanratkaisu sekä ympäristö-, kuljetus- ja logistiikkaosaaminen. HPP panostaa myös liike-elämää ja yhteiskuntaa mullistaviin teemoihin, joissa yhdistyy useita sen osaamisalueita. Tällaisia olevat esimerkiksi digitaalisuuden myötä muuttuva älykäs liikkuminen sekä infrastruktuurihankkeet.

Kaikki toimeksiannot toteutetaan HPP:ssa projektimaisesti. Yhden huippuasiantuntijan työ on vain jäävuoren huippu, sillä hänellä on taustallaan usein iso osaajien tiimi.

Menestys syntyy huolellisen valmistautumisen ja ryhmätyön kautta, ei sooloillen.

HPP:laiset seuraavatkin koko henkilöstön voimin, miten Huusela valloittaa oman jäävuoren huippunsa, Vendée Globen 2020. Tie sinne on pitkä ja 80 prosenttia työstä täytyy olla tehtynä ennen kutakin matkan varrella olevaa kilpailua. Ne työt tehdään tiimin eli shore crewn ja kipparin yhteisvoimin.

”Me olemme viimeiset 10 vuotta olleet yksi Suomen nopeimmin kasvavista asianajotoimistoista. Logistiikka, merenkulku ja teknologia ovat olleet pitkään vahvuuksiamme, ja nyt älykäs liikkuminen on nousemassa tärkeäksi työtämme yhdistäväksi teemaksi”, sanoo HPP Asianajotoimiston osakas Pekka Raatikainen.

Henkilöstön sitouttaminen ja kyky menestyä lähtevät henkilöstön arvostamisesta. Se, että yritys kykenee tarjoamaan perspektiiviä ja inspiraatiota päivittäiseen tekemiseen, inhimillistää haasteita ja vahvistaa yhteenkuuluvuuden sekä yhdessä kokemisen tunnetta.

”Huuselan projektissa kaikki haasteet ovat isoja. Se on kaikkea muuta kuin yksinkertainen hanke. Olemme ylpeitä voidessamme auttaa. Purjehdus yksinpurjehduksen kuninkuusluokassa, pysähtymättä ja ilman ulkopuolista apua maapallon ympäri on mielestäni purjehduksen graalin malja. Siitä on vaikeaa keksiä enää seuraavaa tavoitetta – paitsi ehkä sama uudelleen”, naurahtaa Pekka Raatikainen ja vakavoituu: ”Vaikka se mitä Ari tekee on extremeä, täytyy se tehdä järkevästi ja riskit halliten.”

Asianajotoimisto HPP:ssa on jo pitkään hyödynnetty kumppanuuksien tarjoamia mahdollisuuksia. Ne on nähty terveenä ja positiivisena tapana tukea urheilijoita. Kumppanuutta Huuselan kanssa HPP pitää kuitenkin ainutlaatuisena. Kyseessä on henkilökohtainen tarina. Inhimillinen matka, johon HPP:laisten on helppo samaistua.

Huuselan tavoitteena on tehdä Pohjoismaista purjehdushistoriaa, joten projekti on myös erittäin isänmaallinen ja tarjoaa lisäkulmaa myös purjehdukseen lajina. Digitaalisuus puolestaan on tuonut purjehduksen kaikkien ulottuville.

 

Pekka Raatikainen on myös purjehdusseura HSS:n varakommodori. Hänen ”8”-klassikkopurjeveneensä on rakennettu vuonna 1936.

”Arin tarina vahvistaa sen, että kuka tahansa voi aloittaa ja kamppailla itsensä koviin saavutuksiin. Purjehdus on kaikkea muuta kuin seuralla istumista. Se on puhdasta urheilua ja Ari vie suomalaisen valtameripurjehduksen uudelleen maailmankartalle.  Klassikkopurjehtijana täytyy tosin todeta, että Huuselan projekti on mittavana henkilökohtaisena haasteena kovin erilainen kuin omat kilpailuni vanhan, vuotavan, ”8”-klassikkoveneeni kanssa. Kiehtovaa kyllä, veneissämme on samat lainalaisuudet”, Raatikainen kuvailee ja summaa: ”Nykyaika on niin ohjelmoitua. Huuselan mukana pääsee perimmäisten asioiden äärelle. Puhutaan selviytymisestä. Ollaan todella luonnon armoilla. Se poikkeaa haastavimmistakin työprojekteista.”

 

Pääkuva: Pekka Raatikainen, osakas,  HPP Asianajotoimisto