HIGHFIELD JA ARI HUUSELA YHTEISTYÖHÖN

Maapallon ympäri yksinpurjehdukseen valmistautuva Ari Huusela saa alumiinirunkoisista Highfield -kumiveneistä tärkeän kumppanin. Huuselan IMOCA60-vene on vaativa alus, jonka turvallisessa merellelähdössä ja rantautumisessa Highfieldin RIB toimii kriittisenä varmistajana.

Yksinpurjehduksen kuninkuusluokan veneet, IMOCA60-luokan raaserit, ovat vaativia ja tehokkaita valtamerten formuloita. Ne ovat parhaimmillaan suurilla vesillä, eivät satamamanöövereissä. Arvokas kalusto vaatii huolellisen ja osaavan käsittelyn lisäksi myös suorituskykyisen ja ominaisuuksiltaan laadukkaan apukaluston. Highfield RIB -veneen tehtävänä on auttaa Huuselaa satamaoperaatioiden lisäksi myös miehistölogistiikassa ja PR-työssä.

”Lähes parikymmenmetrinen veneeni on litteäpohjainen ja valtavan leveä alus, jonka tuulipinta-ala on suuri. Kun tuuli käy juuri väärästä suunnasta tai on voimakas, saatetaan RIB-venettä satamassa tarvita työntämään, vetämään ja toimimaan tarvittaessa lisäponttonina laiturin tai muun esteen ja veneeni välissä. Lujuutta ja voimaa apualukselta tarvitaan myös merellä, koska sää- ja aallokko-olosuhteet ovat vaihtelevia ja IMOCA-veneeni kulkee todella kovaa. Parhaimmillaan yli 25 solmua. Highfieldit edustavat kaikkia tarpeellisia kriteereitä”, sanoo Ari Huusela. 

Highfield on maailman suurin alumiinirunkoisten RIB-veneiden valmistaja. Highfieldin tuotteissa yhdistyy alumiiniveneiden kestävyys, helppohoitoisuus ja huolettomuus sekä parhaiden kumiveneiden merikelpoisuus, vakaus ja suuri kantavuus. Ensimmäisenä Huuselan käyttöön tulee Patrol PA 760. Se on uusi, Suomessa suunniteltu malli.

“Highfieldin RIB-veneiden myynti on käynnistynyt erinomaisesti myös Suomessa ja haluamme olla osaltamme mahdollistamassa suomalaista huippupurjehdusta. Tähän pitkäjänteinen kolmen vuoden kumppanuus Ari Huuselan kanssa luo oivan mahdollisuuden”, kertoo maahantuoja Jesperi Loponen

Ari Huusela valmistautuu parhaillaan legendaariseen Route du Rhum Atlantin yli yksinpurjehduskilpailuun. Se starttaa 4. marraskuuta ja purjehditaan Ranskasta Karibialle. Kilpailu on osa Huuselan matkaa koti päätavoitetta Vendée Globea 2020 – purjehdusta yksin, pysähtymättä, ilman ulkopuolista apua, maapallon ympäri. 

Highfield toimitti Vendée Globe 2016 -kilpailuun 42 venettä ja on myös Route du Rhum 2018 ja Extreme Sailing Series -kilpailujen virallinen venetoimittaja. Lisäksi sen veneitä käyttävät lukuisat muut purjehduskilpailut, -seurat ja -projektit.

Highfield-veneisiin on mahdollista tutustua seuraavaksi Naantalin venemessuilla 25.-27.5. http://www.naantalinvenemessut.fi