KIINALAINEN JUTTU – CHINESE MATTER

Aasian ja Kiinan markkinoilla toimiva yritys on useimmiten yksin keskellä tuntematonta, aivan kuten yksinpurjehtija keskellä valtamerta. Kun tuntee omat mahdollisuutensa ja henkiset rajansa, luottaa kumppaneidensa tukeen ja perustaa päätökset kokemukseen sekä faktoihin, tietää voivansa saavuttaa päämääränsä.

Asia Perspectiven juuret ovat ruotsalaisessa elinkeinoelämässä, mutta yritys tunnetaan tällä hetkellä pohjoismaisena kumppanina. Sami Lindström on Asia Perspectiven suomalainen partner. Häneltä on usein kysytty miksi ruotsalaiset yritykset ovat perinteisesti aina onnistuneet kansainvälitymistoimissaan ja miksi heidän tuotteensa puhuttelevat asiakkaita.

”Olen vastannut, ettei ruotsalaisuus puhuttele Aasiassa sen enempää kuin esimerkiksi suomalaisuus. Se on pohjoismaisuus, joka puhuttelee ja kuten Arilla, tapa lähestyä ja valmistella asioita ratkaisevat viime kädessä kun ollaan päätetty lähteä maailmalle”, Sami Lindström sanoo.

Asia Perspective on ollut auttamassa lukuisia suomalaisia yrityksiä kääntämään vaikeudet voitoksi, oli sitten kysymyksessä markkinoilletulo, markkinoiden laajentaminen, hankintatoimen tehostaminen, liiketoimintajärjestelyt taikka vain puhdas riskienhallinta. Kun oikeat paikalliset kumppanit ja toimintatavat Aasiassa on löydetty ja analysoitu, yritys voi keskittyä ydinliiketoimintansa ja tuloksentekokykynsä kasvattamiseen.

”Rämäpäinen ja lyhytnäköinen pelaaminen johtaa purjehduksessa useimmiten vaikeuksiin. Sama pätee myös markkinoilletuloon ja kaikkiin muihin toimiin Aasian markkinoilla. Tuurilla voi alus seilata jonkin aikaa, mutta kolmen kuukauden yksinpurjehduksella maailman ympäri asioita ei voi jättää sattuman varaan”, vertaa Lindström.

Photo: Jari Salo

Arin tarina ensimmäisenä pohjoismaalaisena, joka osallistuu IMOCA 60 -sarjan maailmanmestaruuskiertueelle puhuttelee ja kiinnostaa niin suomalaisia, kiinalaisia kuin ruotsalaisia. Kiinalaisen Dongfeng-veneen voitto viimeisimmässä Volvo Ocean Race’ssä on osoituksena lajin mielenkiinnon valtavasta kasvusta Kiinassa. Kyseessä oli valtio-omisteisen yrityksen rahoittamasta projektista. Kiinan oma veneteollisuus on nousemassa aallonpohjasta kohti kasvua. Kiinalaiset ovat jo ostaneet tunnettuja eurooppalaisia venevalmistajia ja veistämöitä. Arin projektin tarjoama ainutlaatuinen tarina ja näkyvyys on siksi vertaansa vailla oleva mahdollisuus. ”Haluamme olla mukana kertomassa tätä tarinaa ja viestittämässä sen suomia mahdollisuuksia kiinalaisille kumppaneille ja yleisölle”, toteaa Sami Lindström.

Asia Perspectiven kaiken toiminnan lähtökohtana on mahdollistaa kansainvälisille yrityksille asetettujen tavoitteiden saavuttaminen samalla välttäen tarpeettomien riskien toteutuminen.

”Arin sekä meidän omassa toimintafilosofiassa oli paljon yhteneväisyyksiä ja kuullessamme ensimmäistä kertaa hänen projektistaan ryhdyimme välittömästi pohtimaan miten me voisimme hantä tukea päämääränsä saavuttamisessa. Ari’s sak är vår”, Sami Lindström summaa.

 

 

Asia Perspective on riippumaton neuvonantaja Kiinan ja Aasian markkinoilla markkinoilletuloon, markkinoiden laajentamiseen, hankintatoimen tehostamiseen,yrityskauppoihin ja riskienhallintaan liittyvissä kysymyksissä ja haasteissä. Sen toimistot sijaitsevat Shanghaissa, Myanmarissa, Hong Kongissa, Tukholmassa sekä San Franciscossa.

 

 

 

Chinese matter

Ari Huusela’s story as the first Northern European solo skipper, who participates in the world championship tour of IMOCA 60 raises growing interest in Finland, China and Sweden. Millions of people are following all the races worldwide and especially in France, which is the starting place for all the events. The victory of the Chinese vessel Dongfeng in the latest Volvo Ocean Race is a proof of the immense marketing and visibility potential sailing represents for Chinese companies. Asia Perspective will participate in this opportunity by telling Ari Huusela’s story to Chinese partners and public, and especially the unique opportunities and visibility it offers.

中国相关

Ari Huusela 先生是欧洲北部首位参加 IMOCA 60 世界巡回锦标赛的单人帆船运动选手,他的 经历使得芬兰、中国和瑞典民众对这项运动产生了日益浓厚的兴趣。全球有数百万人在关注 各类帆船赛事。在法国尤其最受关注,因为法国是所有帆船比赛的起点。中国东风号帆船在 沃尔沃环球帆船赛中所取得的最终胜利,就是帆船运动所能带给中国企业的巨大营销机会和 曝光潜力的最好证明。我们,亚景咨询,将积极地把 Ari Huusela 先生的经历传递给中国的合 作伙伴们及广大民众,以期望能够为企业和赞助商带来的独有的在世界面前展示的机会,共 同攫取商机。

 

Main photo: Sami Lindström by Christoffer Nordberg