HUUSELA LÄHDÖSSÄ – MUKANA UUSIA KUMPPANEITA

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huuselan Imoca Globe Series -valtamerikisojen kiertueen ensimmäisen Atlantin ylitys kisan, legendaarisen Route du Rhumin starttiin on alle  kolme viikkoa.  Huusela saa mukaansa vahvistusta Mercedes Benz – Sixt -yhteistyöstä sekä kumppanuudesta suomalaisen sisäilmaratkaisujen osaajan, Climeconin kanssa.

Legendaarinen Route du Rhum aloittaa Ari Huuselan IMOCA-maailmanmestaruuskiertueen eli Imoca Globe Series’in. Route du Rhum on maailman suurin ja tunnetuin Atlantin yli yksinpurjehduskilpailu.

Se starttaa 4.11. Saint-Malosta ja maaliin Guadeloupelle Huusela arvioi pääsevänsä kahdessa viikossa. 40-vuotis juhlakilpailuun osallistuu ennätykselliset 124 kipparia, kuudessa eri luokassa. Se on ennätysmäärä.

“Saint-Malossa, mistä kisa starttaa, tulee olemaan todella täyttä. Esimerkiksi vain yksi huoltoauto per tiimi sallitaan. Omaksi luottoautokseni kisaan lähtee Mercedes Benzin Vito 109”, kertoo Ari Huusela. Hän on toistaiseksi ainoa koskaan Route du Rhumin maaliin päässyt pohjoismaalainen purjehtija. 

IMOCA60 on veneenä äärimmäisen vaativa. Sen edellyttämät varustetaso- ja huoltomäärät ovat moninkertaiset Huuselan aiempiin yksinpurjehdusveneisiin verrattuna. ”Kun veneeni liikkuu Euroopassa on luotettavalla, toimivalla ja tilavalla huoltoautolla iso rooli sen rinnalla”, jatkaa Huusela.

”Olemme kuluvana vuonna vieneet suomalaista purjehdusta eteenpäin yhteistyössä Suomen Purjehdus- ja Veneily ry:n kanssa. Yhteistyö Ari Huuselan ainutlaatuisen projektin kanssa on luontainen jatkumo ja sopii myös erinomaisella tavalla Mercedes-Benzin ja Sixtin brändeihin. Uskomme, että useat asiakkaamme seuraavat Imoca Globe Series -kilpailuja, johon Arin kamppailu menestyksestä tuo lisäjännitystä. Vaativa projekti tarvitsee onnistuakseen huippuvälineet, joten Mercedes-Benz Vito on tässäkin oivallinen valinta”, sanoo Mercedes-Benzin markkinointijohtaja Janne Hällfors.

Kuvassa: Ari Huusela, Vehon Timo Lehto ja Sixtin Jon Brander

 

IMOCA60-veneet sulutetaan sisään Saint-Malon kaupunkiin jo kymmenen päivää ennen starttia ja Vito on Huuselaa silloin paikan päällä vastassa. Kisakylään odotetaan yli kahta miljoonaa kävijää. 

Myös asumisen ja työnteon ilmanvaihtoratkaisuihin erikoistunut kasvuyritys Climecon on sopinut kumppanuudesta Huuselan kanssa.  

”Olen erittäin iloinen Climeconin päätöksestä lähteä mukaan suuren kilpailun aattona. Olemme tehneet jonkin verran yhteistyötä jo aikaisemminkin, joten tiedän, että Climeconin aikaansaavan ja osaavan porukan kanssa on hienoa jatkaa matkaa”, sanoo Huusela.

”Climeconin hengen ytimessä on kunnianhimo, pirun hyvä asenne ja tekemisen meininki. Olemme reippaassa kasvuvauhdissa oleva ketterä yritys, joka kansainvälistyy kovaa vauhtia. Suomalaisuudesta ei kuitenkaan tingitä. Tarjoamme fiksuja ja laadukkaita sisäilmaratkaisuja asumiseen ja elämiseen. Menemme rohkeasti ja voitonnälkäisinä eteenpäin. Uusien teknologioiden hyödyntäminen on kehityksemme suola. Meille tärkeät teemat toistuvat myös kilpapurjehduksessa. Siksi me lähdemme mukaan tällekin matkalle”, sanoo Climecon Oy:n toimitusjohtaja Tommi Uksila.

Kuva: Climecon

Huuselan vene Ariel2 on parhaillaan huollossa Gosportissa. Sieltä se purjehditaan pian Saint-Maloon, jossa sille tehdään vielä viimeiset tarvittavat toimenpiteet, ja varustetäydennykset. Itse kipparilla on kisakylässä edessään vilkkaat pari viikkoa ja valtava määrä PR:ää sekä Huuselan kumppaneille, että koko Suomelle. 

 

Route du Rhum

Purjehditaan joka 4. vuosi, yksin ja pysähtymättä vanhaa rommireittiä Ranskasta Karibialle. Reitin pituus on 3.542 merimailia eli noin 6.400 km. Kisakylä Saint-Malossa on auki 24.10.-4.11. 

Ensimmäinen kilpailu järjestettiin 1978. 2014-kisan ensimmäinen maalissa oli Loïck Peyron (58), FRA – ULTIME Banque Populaire VII (pituus: 31,5 m, leveys 22,5 m), ajassa 7 vrk 15 t 8 min (1978: 23 vrk, 6 t, 58 min).

Kilpailua voi seurata Route du Rhum -mobiiliapplikaation avulla (infovideo: https://www.youtube.com/watch?v=yoGcLjyB4kI) Kisasivut löytyvät osoitteesta www.routedurhum.com ja kisan videotiiseri täältä https://www.youtube.com/watch?v=iAbgjyLgy7I

Kuusi eri luokkaa:

  • ULTIME-trimaraanit (6)
  • 50-jalkaiset trimaraanit (6)
  • IMOCA60 (22)
  • Class40 (53) 
  • Avoin luokka, monirunkoiset (21)
  • Avoin luokka, yksirunkoiset (17)

Kipparit 2018:

 • 124 (1978: 38, 2014: 91)
 • 11 eri kansallisuutta
 • 2 pohjoismaalaista: Ari Huusela (FIN) /IMOCA, Mikael Ryking (SWE) /Class40

IMOCA Globe Series

IMOCA-luokan maailmanmestaruuskiertue. Huusela on ainoa siihen osallistuva pohjoismaalainen kippari. Hän on myös ainoa ei-työkseen purjehtiva IMOCA-kippari. www.imoca.org

 

Two new partners 

Ari Huusela welcomes two new partners: Mercedes-BenzSixt and Climecon, a Finnish providing clever solutions for indoor climate.

Main photo: Jari Salo, Sailing Images