MYRSKYT RIEPOTTELIVAT ROUTE DU RHUMIA – VOITTAJA MAALIIN TÄNÄÄN 

Kolme voimakasta myrskymatalapainetta laittoi monen Route du Rhumin kipparin suunnitelmat uusiksi. Osa on vasta tänään päässyt suojasatamasta takaisin kisaan. Samalla ensimmäiset jo tulevat maaliin. Kisassa pärjäävät ne, jotka kestävät. 
Legendaarinen yksinpurjehduskilpailu Route du Rhum starttasi Ranskan Saint-Malosta Guadeloupelle tasan viikko sitten sunnuntaina. Lähtöpäivänä oli navakka sivumyötäinen tuuli, joka jo reilun vuorokauden jälkeen vaihtui kovaksi myrskymatalapaineeksi kahdeksanmetrisine, sekavine aaltoineen.
Osa kippareista päätti jo alussa jäädä odottamaan myrskyn ohimenoa, sillä kisassa sallitaan yksi tekninen pysähdys. Lopulta myrskymatalapaineet kestivät paljon ennustettua pidempään ja vasta tänään on parikymmentä venettä päässyt varsinaisesti aloittamaan kisan uudelleen.
40-vuotis juhlakisaan starttasi ennätykselliset 123 venettä, kuudessa eri luokassa. Ensimmäisen viikon aikana noin 60 venettä jäi suojaan, palasi rantaan korjaamaan vaurioita tai keskeytti. Nopeimpia, yli 100-jalkaisia ULTIME-luokan trimaraaneja starttasi yhteensä kuusi. Niistä neljä on vielä mukana kilpailussa ja kaksi kiitää parhaillaan rinta rinnan kohti maalia. Route du Rhumin voittaa joko 35-vuotias Vendée Globe 2012 ykkönen François Gabart (Macif) tai 62-vuotias Francis Joyon (Idec Sport), joka on tällä hetkellä maailman nopein maapallon ympäri miehistön kanssa purjehtinut kippari. 
Francis Joyon ennen starttia.
IMOCA-luokan kärkitaisto on ollut kovaa. Ykköspaikkaa on parhaiten pystynyt hallitsemaan britti, HUGO BOSS -kippari Alex Thomson. Tänään kakkossijaa on pitänyt ilman foileja purjehtiva Paul Meilhat / SMA. 
Alex Thomson ennen starttia.
Kilpailun ainoa suomalainen Ari Huusela purjehtii parhaillaan IMOCA-luokassa sijalla 11/20. Matkaa hidastaa tuulidatan puute. Myrsky vei tuulianturin Ariel2:n mastosta neljä yötä takaperin. Myös vara-anturi on vaurioitunut. Huusela päätti  jatkaa eteenpäin, mutta purjehdus on nyt vaikeampaa. Myös autopilottien kanssa oli ongelmia. Raymarinen varajärjestelmät turvasivat tilanteen ja Huusela sai korjausoperaation tuloksena vian aiheuttajat eliminoitua. Kaikki autopilotit toimivat taas.
Viime yönä Ariel2 ohitti Madeiran saaret. Tuulet ovat keventyneet, mutta kahdeksatta vuorokautta vastaiset. Huuselan pitäisi päästä kiinni myötäisempiin tuuliin noin vuorokauden kuluessa. Lämmin ilmanala tuo kuitenkin mukanaan vihaiset ukkoset ja suuremmat tuulen vaihtelut. 
Kolmannen vuorokauden ruokapakkaus tuli lopulta käyttöön vasta seitsemäntenä vuorokautena.
Tuulidatan puute tarkoittaa, että Huuselan on pidettävä suurempia marginaaleja ja hänen alunperin tavoitteeksi asettamansa kahden viikon maaliintuloaika tulee ylittymään muutamilla vuorokausilla. 
Kisaorganisaatio on äärimmäisten olosuhteiden takia jatkanut maaliintulon takarajaa viidellä vuorokaudella, 7.12. asti.
 
Kilpailua voi seurata kartalla täältä: https://www.routedurhum.com/en/cartographie
 
Ari Huuselan kisakuulumiset päivittäin