MAALISSA – OVER THE LINE

ARI HUUSELA MAALISSA – TEKI TAAS POHJOISMAISTA PURJEHDUSHISTORIAA
Lentokapteeni ja yksinpurjehtija Ari Huusela tuli legendaarisen Route du Rhum Atlantin yli yksinpurjehduskilpailun maaliin 23.11. iltana kello 22:31 Guadeloupen aikaa. Huuselasta tuli samalla pohjoismaiden ensimmäinen viralliseen IMOCA-luokan kilpailuun osallistunut ja sen maaliin päässyt purjehtija.
Ari Huusela tuli maaliin ajassa 19 päivää 13 tuntia ja 31 minuuttia, sijoittuen omassa luokassaan yhdenneksitoista (20).
Route du Rhum 2018 oli erittäin vaativa kisa, joka on suurelta osalta kippareita yhä kesken.
”Tästä tuli kaikille todella armoton kilpailu. Olen ihan valtavan onnellinen maaliin pääsystä. Tämä on ihan huippua ja iso harppaus eteenpäin”, sanoo Huusela.
Route du Rhum on yksi maailman suurimmista ja kuuluisimmista purjehduskilpailuista. Se purjehditaan yksin Ranskan Saint-Malosta Karibian Guadeloupelle. Reitin teoreettinen pituus oli noin 3500 merimailia eli reilut 6000 kilometriä. Kisaan starttasi tällä kertaa 123 venettä, kuudessa eri luokassa. Route du Rhum 2018 on myös Imoca Globe Series 2018-2021 maailmanmestaruuskiertueen ensimmäinen valtameripurjehduskilpailu.
IMOCA-luokka on yksinpurjehduksen kuninkuusluokaksi kutsuttu ammattipurjehtijoiden kilpailuluokka, jossa kilpaillaan 60-jalkaisilla, äärimmäisen suorituskykyisillä yksirunkoveneillä. Kilpailuista kuuluisin on Vendée Globe, jossa purjehditaan maapallon ympäri, yksin, pysähtymättä ja ilman ulkopuolista apua.
ARI HUUSELA became the 1st ever Nordic skipper to race an official IMOCA race.
In Route du Rhum 2018 he became 11th IMOCA over the line in 19 days 13 hours and 31 minutes.
image1.jpeg