HUUSELA OHITTI AZORIEN KÄÄNTÖPISTEEN

Yksinpurjehtija Ari Huusela on tänä iltana klo 18:15 Suomen aikaa ohittanut Bermudes 1000 Racen virtuaalisen Azorien kääntöpisteen ja suuntaa nyt kohti Brestiä, kisan maalia. Matkaa on jäjellä noin 900 merimailia eli 1600 kilometriä.
 
Kilpailun alkuosa purjehdittiin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Alun kevyt keli vaihtui kuuluisan Fastnet Rock -majakan kierron jälkeen nopeasti myrskyksi, jota kesti noin vuorokauden. Toissayönä tuulet voimistuivat taas koviksi, mutta rauhoittuivat päivän tullen. 
 
Huusela starttasi kilpailuun altavastaajan asemasta, sillä Ariel2:n tuulidata mykistyi lähtöpäivänä. Ilman tuulitietoja purjehtiminen on erittäin paljon työläämpää, eikä venettä voi ajaa täysillä. On pidettävä riittävät marginaalit vahinkojen välttämiseksi. Sijoituksen sijaan Huusela hakee suoritusta, sillä hänelle tämä 2000 merimailin kisa on yksi osa Vendée Globe -paikan mailienkeruutavoitetta. 
 
“Bermudes 1000 -kisan tähänastinen kohokohta oli viime lauantai-iltana tapahtunut Fastnetin majakan kierto, joka jälkeen iso delfiiniparvi kävi vielä pariin otteeseen Ariel2:sen ympärillä pitämässä näytöstä”, kertoo Huusela.
 
”Olen joutunut paikkailemaan pientä keulapurjetta ja kuivaamaan veneen takaosaa normaalia enemmän, mutta nämähän kuuluvat asiaan. Ruoka on maistunut, enkä ole kärsinyt meritaudista. Edessä on vielä totinen rutistus, ennen kuin maalissa ollaan. Olisikin hauska tulla maaliin samaan aikaan Tapio Lehtisen kanssa”, Huusela sanoo.