ARI HUUSELA MAALISSA – TAVOITE SAAVUTETTU

Lentokapteeni ja yksinpurjehtija Ari Huusela tuli vuoden ensimmäisessä Imoca maailmanmestaruuskiertueen yksinpurjehduskilpailussa maaliin 19.5. iltana kello 20:06 Ranskan aikaa. Huusela sai samalla kerättyä tavoittelemansa tärkeät kisamailit, jotka vahvistavat hänen pääsyään myyttiseen Vendée Globeen.

Bermudes 1000 -kilpailu oli 2000 merimailin eli noin 3600 kilometrin pituinen non-stop kisa, joka starttasi Bretagnen Duarnenezista 9.5. Imoca-maailmanmestaruuskiertueen ainoa pohjoismalainen Ari Huusela tuli kilpailun maaliin Brestiin ajassa 10 päivää 03 tuntia ja 06 minuuttia, sijoittuen kuudenneksitoista (16).  

”Olen erittäin tyytyväinen tähän kilpailuun. Se antoi hyvän päivityksen siitä, missä olen hyvä ja missä on petrattavaa. Vaikuttaa siltä, että olen enemmän kovien kelien mies. Tässä kisassa oli paljon kevyttä tuulta ja siihen tulee lisää treeniä vielä tulevan syksyn legendaarisessa kahvikisassa, Transat Jacques Vabressa. Sen reitti Ranskasta Brasiliaan kulkee päivän tasaajan yli”,  sanoo Huusela. 
 
”Olisi ollut mahtavaa ehtiä vastaanottamaan Lehtisen Tapiota, joka tulee maaliin muutamien tuntien kuluessa. Hän on tekemässä aivan uskomattoman suorituksen, joista suomalaisten voivat olla valtavan ylpeitä. Vastaavalla kalustolla on maapallon ympäri purjehtinut kilpaa yksin, pysähtymättä ja ilman ulkopuolista apua vain viisi muuta ihmistä ikinä”, Huusela jatkaa.
 
Huuselan Ariel2-venettä lähdetään purjehtimaan kohti Suomea siirtomiehistön voimin heti huomenna maanantaina.