HUUSELALLE JA FERGUSONILLE HIENO STARTTI

Ari Huusela ja Mikey Ferguson starttasivat tänä iltapäivänä kohti Brasiliaa. Kaksikon lähtö onnistui hienosti. Huuselasta tuli samalla ensimmäinen suomalainen tähän maailmankuuluun Transat Jacques Vabre -valtamerikisaan startannut kippari.

59 venettä ja 118 kipparia irrotti köydet tänä aamuna Le Havressa. Ariel2:n satamastalähtöaika oli 8:33 paikallista aikaa. Transat Jacques Vabren starttilaukaus pamahti kello 13:15

Ulos satamasta

Ariel2 otti lähdön maltillisesti, turhia riskejä karttaen. Huusela ja Ferguson valitsivat mantereenpuoleisen lähtölinjan pään ja taktiikka osui oikeaan. Loistava nousukulma ja hyvä venevauhti nosti Ariel2:n seitsemänneksi 29 Imocasta, ensimmäiselle merkille tultaessa. Ennen merkkiä vallinnut kevyt, vastatuulinen ja aallokkoinen keli ei ollut paras elementti upouusille foilaaville veneille.

Kääntömerkin jälkeen purjehdus jatkui avotuulessa ja vuorovesivirrat kääntyivät suotuisimmiksi. Tuuli tulee nousemaan illan ja yön aikana jopa 40 solmuun (20 m/s). Biskajanlahdelle tultaessa täytyy päättää lähteekö kiertämään vastaan tulevaa matalapainetta pohjoisen kautta vai valitseeko reitin suoraan etelään. Se todennäköisesti jakaa venekunnat kahteen ryhmään. 

Kisaa pääsee seuraamaan kartalla kisan sivuilta: www.transatjacquesvabre.org 

Huuselan ja Fergusonin kuulumiset päivittyvät aktiivisesti mm. facebookiin ja twitteriin

©Jari Salo, Sailing Images