NIMI VÈNDEE GLOBEEN ILMOITTAUTUNEIDEN LISTALLA

Vendée Globe 2020 -kilpailuun ilmoittautuneet purjehtijat on julkistettu. Listalla on 37 nimeä, joista yksi on Pohjoismaista, Suomesta.

Ari Huuselan nimen saaminen maailman seuratuimman yksinpurjehduskilpailun ilmoittautujalistalle on vaatinut valtavan kovan työn. Todella intensiivistä se on ollut viimeiset kaksi ja puoli vuotta. Tuhansia työtunteja ammattilaisten ja talkoolaisten toimesta, kumppanien kriittisellä tuella.

Vendée Globe on ollut Arin unelma jo 20 vuotta. Kukaan pohjoismaalainen ei ole koskaan aiemmin ilmoittautunut tähän lengendaariseen ja tarunomaisenakin pidettyyn non-stop pallon ympäri purjehduskilpailuun. Seuraava startti on 8.11.2020 klo 14:02. Paikkana yksinpurjehduksen ikoninen Les Sables d’Olonne.

Lue kisan pressitiedote >>

KANDIDAATIT

6 naista, 31 miestä, 13 ei-ranskalaista

11 eri kansallisuutta: Suomi, Belgia, Saksa, Ranska, Uusi Seelanti, Espanja, Sveitsi, USA, Iso-Britannia, Italia, Japani

20 ensikertalaista

Vanhin 60-vuotias, nuorin 26-vuotias

Foilaavia veneitä: 19, uusia 9

Vendée Globeen pääsee mukaan 34 kipparia. Katso, miten valinta menee >>

Kuva: ©Jari Salo, Sailingimages