HUOLTOHOMMIA – MASTO JA KÖYSISTÖ

Taisi olla onnistunut ajoitus käydä tiistaista perjantaihin Ranskassa Ariel2:n huoltohommissa. Saatiin hommia tehtyä oikein urakalla, eikä häiriöitä vielä ollut palveluiden tai liikkumisen suhteen.

Vuorossa oli maston ja köysistön kokonaisvaltainen läpikäynti ja kunnostustöiden suunnittelu aikataulutuksineen. Mitä tehdään, missä ja miten. Kolme päivää meni neljältä mieheltä pelkästään tähän.

Suomi-tiimistä mukana oli kollega Jaskarin Jukka. Ranskalainen mastoguru Vincent Le Roux (Blew Stoub) johti hommaa ja hänen apunaan oli luottomies Bruno.

Bruno & Vincent

Kävimme läpi kaikki keulapurjeiden rullalaitteet. Seuraavaksi Karver tekee niihin tarkennetun huoltosuunnitelman ja sen jälkeen päätetään töistä. Kaikki purjeiden kaapeloinnit käytiin läpi. Keulapurjeiden etuliikkien ympärillä on kaapelit, joiden ympärille purjeet rullataan. Niiden pitää kestää kova rasitus purjehduksen aikana. Jotta kaapelit päästään tarkistamaan, piti kaikki purjeet rullata auki, mm. 280 m2:n kokoinen A3, ja ottaa kaapelit pois.

Isopurjeen päädyin pitkän ja perusteellisen tarjouskierroksen jälkeen tilaamaan OneSailsilta. Pitäisi saada se Ranskaan ja paikoilleen huhtikuun lopulla.

Ariel2 jäi taas tyytyväisenä odottamaan seuraavaa huoltokeikkaa, joka toivottavasti mahdollistuu ennemmin kuin myöhemmin. Onneksi sataman V1D2-pajan ammattilaiset ovat Imoca-eksperttejä ja huolehtivat myös Ariel2:sta tarpeen mukaan.