TYÖTÄ RIITTÄÄ

Ariel2:n kanssa keskitytään nyt huoltoon ja varusteluun niin paljon kuin näissä olosuhteissa on mahdollista. Korona pistää koville koko yhteiskuntamme, mutta kaikkien täytyy selvitä. Tämän projektin myös. Saattaa vielä olla, että Vendée Globesta tulee tämän vuoden suurin urheilutapahtuma koko maailmassa.

Tänään pidimme virtuaalisen IMOCA-kippareiden kokouksen. Alunperin oli suunnitelmissa istua alas maaliskuun lopulla Lorientissa. Jokainen kävi läpi projektistatuksensa. Keskustelimme myös poikkeustilan yleisistä vaikutuksista. Tilanne on kaikille haastava, mutta ei mahdoton.

Ennen kuin starttilinja häämöttää, täytyy Ariel2 tarkastaa ja huoltaa läpikotaisin. Ensin ennen siirtopurjehdusta Suomeen ja kertaalleen vielä syksyllä ennen kisaa. Pystymme tällä hetkellä tekemään vain se, mikä on välttämätöntä. Rikausta on uusittava myös ja purjeita tilattava lisää, mutta hifistelyyn ei ole varaa. Tärkeintä on kyetä suunnittelemaan ja onnistua aikatauluttamaan työt oikein.

Osa preparoinnista tehdään Ranskassa, osa Suomessa. Siirtopurjehdus Helsinkiin on heti kun koronatilanne sallii. Suurin kaikista pakollisista töistä on kölin vaihto. Vendée Globen vaatimusten mukaan kölissä ei saa olla hitsisaumoja, joten Ariel2:en köli täytyy vielä vaihtaa. Se on kallis ja vaativa työ, joka on ollut piirrustuspöydällä jo pari kuukautta.

©Timo Tavio

Touko- ja kesäkuulle merkityt The Transat ja New York – Vendée -kisat taitavat jäädä väliin nyt muiltakin kuin minulta. Olin tavallaan onneksi jo aiemmin tehnyt päätöksen olla osallistumatta niihin. Sekä rahanmenon että riskien minimoimiseksi.

Takaisin Ranskaan on purjehdittava elokuun lopulla. Kaiken pitää olla valmista 17.10. mennessä.