VIISI +1 SYYTÄ

MIHIN VENDÉE GLOBEN IKONISUUS JA VAIKUTTAVUUS PERUSTUU?

1. PITKÄ KESTO koukuttaa. Seurata voi omalla aikataululla, sillä valmistautuminen on 80% suoritusta ja itse kisakin kestää 3 kuukautta. Projekti etenee kuin tositv-sarja, jota pääsee seuraamaan missä vaan. 

2. DIGITAALINEN seurattavuus ja osallistavuus muodostuvat kisan. IMOCA-yhteisö, tiimit, kumppanit, seuraajat, media, kisaorganisaatio, Virtual Regatta -peli – kaikki ovat 24/7 ONLINE 

3. MEDIA seuraa, koska ihmisen ja luonnon välinen humaani jännitysnäytelmä vetää puoleensa LAAJASTI lukijoita ja katsojia eli ison yleisön. 


4. IHMISYYS. Ennalta käsikirjoittamaton tositarina muodostuu käsinkosketeltavaksi, kun Etelämerellä lähin ihminen löytyy avaruusasemalta. On vain meri, luonto, vene ja purjehtija. 5. VAATIVUUS tekee Vendée Globesta kestävyys-HUIPPU-URHEILUA. Jopa avaruudessa on käynyt enemmän ihmisiä, kuin mitä on purjehtinut yksin, pysähtymättä, maapallon ympäri kilpaa. 


+ VASTUULLISUUS on IMOCA-yhteisön ytimessä ja kipparit ovat sen päälähettiläitä vastuullisuusteemojen edistäjinä. IMOCA-luokka on selkeä edelläkävijä vastuullisuusajattelussa ja konkreettisissa teoissa purjehduksessa. Siitä kertoo mm. UNESCO-yhteistyö.