SEAPOINT JA YKSINPURJEHTIJA HUUSELA YHTEISTYÖHÖN

Kotimainen veneasemaketju Seapoint aloittaa yhteistyön yksinpurjehtija Ari Huuselan kanssa. Seapointin tavoitteena on saariston ja järvialueiden vetovoimaistaminen, vesistöistä ja luonnosta huolehtien. Yhteistyö Huuselan kanssa tukee yrityksen missiota.

Ari Huusela on purjehtinut Itämerellä yli 30 vuotta. Pohjoinen Perämerikin tuli Huuselalle tutuksi Course Kemi -kisoista 90-luvulla. Suomenlahdella ja Saaristomellä hän on sekä kisannut että retkeillyt joka kesä. Imoca Stark-veneensä hän on seilannut Englannista tai Ranskasta Suomeen tai takaisin jo viidesti. On enemmän kuin selvää, että vesillä liikkumisen palveluiden kestävä kehittäminen kiinnostaa Huuselaa.

”Itämeri on rakas kotimereni ja meidän veneilijöiden sekä vesillä liikkumisen palveluntarjoajien on yhdessä pidettävä siitä hyvää huolta. Vastuullisten valintojen tekeminen ja vastuullisen tarjonnan lisääntyminen ovat asioita, joihin haluan kannustaa. Samalla koen, että vesillä liikkumisen turvallisuutta ja helppoutta parantavien toimintamallien kehittämisessä auttaminen voi nopeuttaa asioiden tapahtumista”, kertoo Ari Huusela

”Olemme tekemässä Suomen veneilystä vähäpäästöisempää. Seapoint Korpoström on Suomen ensimmäinen uusituvaa dieseliä myyvä veneasema. Meille oli tärkeää tehdä avaus juuri siellä, Saaristomeren kansallispuiston läheisyydessä, mutta tavoitteenamme on tarjota uusiutuvaa dieseliä useilla Seapoint asemilla. Asemat eli palvelupisteemme toimivat veneilijän apuna kokonaisvaltaisesti. Me kehitämme palvelujamme asiakkaidemme toiveiden suuntaan, mutta haluamme myös vaikuttaa asiakkaisiimme, jotta saamme kaikki nauttia kestävästä ja turvallisesta veneilykulttuurista myös tulevaisuudessa. Yhteistyömme Huuselan kanssa koostuu monista näihin liittyvistä elementeistä ja on hienoa päästä tekemään sitä tavoitteellisesti – aivan kuten Huusela vaativat projektinsakin tekee”, Juva Shippingin toimitusjohtaja Fredrik Ekroos sanoo. 

Huuselan Stark-veneen tämän kauden ensimmäinen Itämerellä purjehdittava kisa on Seapoint Race, joka starttaa 27.6. Helsingin edustalta ja tulee maaliin Barösundissa, Inkoossa. Kilpailun järjestävät Itämeren Purjehtijat ry ja FinIRC. Kilpailun pääsponsorina toimii Seapoint. 

Ari Huusela on ensimmäinen pohjoismaalainen purjehtija, joka on koskaan yltänyt IMOCA-luokkaan ja ikonisen Vendée Globen lähtölistalle. Kilpailu starttaa Les Sables d’Olonnesta 8.11.2020 ja se purjehditaan kiertäen maapallo yksin, pysähtymättä ja ilman ulkopuolista apua. 

Seapoint-asemat ovat toimineet veneilijöiden palveluksessa vuodesta 2014 lähtien. Seapoint-veneasemaverkosto Itämerellä käsittää tällä hetkellä 20 palvelupistettä ja tavoitteena on kasvattaa ketjua Suomen rannikkoalueiden lisäksi myös suurimmille järville. Seapoint Savonlinna Saimaalla on jo auki. 

www.seapoint.fi