LEGENDOJEN SEAPOINT RACE

Imoca Stark avasi kisakauden tänä vuonna kotivesillä. Lauantaina 27.6. kisatun Seapoint Racen miehistönä oli purjehduksen nimimiehiä toisensa perään. 

Jo viidettä kertaa järjestetty Seapoint Race on jokavuotinen rannikkopurjehduskilpailu Helsingistä Inkooseen. Tällä kertaa osallistujia oli lähes tuplasti aiempaan verrattuna, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet mukaan. Barösundin laiturit ja ravintola Scola asettavat osallistujamäärälle käytännön syistä rakentuvat rajat.

”Me rakastetaan purjehdusta, mutta kisan pääidea rakentuu kuitenkin täysin ainutlaatuisen pointin varaan. Reitti nimittäin kulkee Seapoint-asemalta toiselle. Tämä taitaa olla maailman ainoa palveluasemien välillä purjehdittava kisa”, kertoo kisan pääsponsori Seapointin toimitusjohtaja Fredrik Ekroos.

Jari Selin, Thomas Johanson, Kenneth Thelen, Robert Nyberg, Patrick Blom,
Ville Wäänänen, Kasimir Johanson, Fredrik Ekroos, Toni Okkonen (edessä), Ville Väresmaa
© Reija Selin
@Mika Tommola

Ryhmä Hau

Starkin kisamiehistö koostui perin poikkeuksellisesta porukasta, jolla jokaisella on oma huikea purjehdus-uratarinansa. 

”Osa porukasta on ollut todellisia himopurjehtijoita. Suomen parhaimpia. Oli ihan poikkeuksellista saada tämä porukka samaan veneeseen. He ovat ennemminkin tottuneet kisaamaan toisaaan vastaan”, Ekroos kommentoi. 

”Me voitettiin avoin luokka, jossa tosin oli vain kaksi osallistujaa. Tuulla olisi voinut hieman enemmänkin ja sen suunnassa (lounas/länsi) olisi ollut vähän petraamista myös. Ajateltiin, että olisimme olleet vieläkin nopeammin perillä, mutta mahdollisuus saada viettää päivä yhdessä merellä oli meille kaikille se tärkein juttu”, jatkaa Ekroos. 

©Daniela Blomqvist

Seapoint Race on monille siirtopurjehdus Hangon Regattaan tai Saaristomerelle. Osa veneistä on mukana joka ikinen vuosi. Tärkeä osa kisan sielua on yhdessäolo. Kun kisa on kisattu ja veneet rantautuneet Barösundin laituriin, alkaa kisan jälkipuinti ja palkintojenjako illallisineen. Miehistöistä löytyy perhekuntia, bisneskuntia, pariskuntia ja kaveriporukoita. 

”Kelistä ei koskaan tiedä. Nyt se oli täysi kymppi. Mielummin päivä merellä, kuin hetkessä maaliin”, Ekroos naurahtaa.

Ryhmä Hau ja Olof Rytövaara – Scola, Barösund

Sosiaalinen kisa

Kilpailurata 

  • Lähtö tapahtuu Helsingin edustalla, Liuskaluodon eteläpuolisella vesialueella
  • Maali sijaitsee Barösundissa Inkoossa
  • Reitin pituus on n. 35 nm

 Kilpailun järjestäjä 

             FINIRC ry ja Itämeren purjehtijat Ry

KLIKKAA MIKA TOMMOLAN JA SANTUN STARKIN KYYDISTÄ TEKEMIIN OHJELMIIN

MTV UUTISET LIVE

MTV – Kymppiuutisten kevennys

MTV Uutisaamu

Stark Barösundin poijussa
©Daniela Blomqvist

https://www.seapoint.fi/fi_FI/seapointrace

Pääkuva: Daniela Blomqvist