AKUT TÄYTEEN TEHOKKAASTI

Toimiva sähköntuotto on yksinpurjehduksen avainehto. Arin Imoca Starkiin päivitettiin uusi Balmarin laturi. Se säästää sekä polttoainetta että akkuja.

Normaalit laturit tuottavat tasajännitettä, eikä niillä saa akkuja koskaan ihan täyteen. Ne myös vaativat erittäin suuret kierrokset täydellä teholla toimiakseen. 

Suurteholaturi yltää jo hyvin pienillä kierroksilla maksimitehoonsa. Siten säästyy merkittävä määrä polttoainetta, mikä esim. Arin tapauksessa on tärkeää, sillä polttoainetta ei voi olla kovin paljoa matkassa, vaikka maapallon ympäri seilataankin.

”Useimmat laturityypit voidaan asentaa suoraan vanhan paikalle. Niissä moottoreissa, missä ei ole tähän sopivia hihnapyöriä, löytyy Balmarilta muutossarja. Sen avulla saadaan asennettua nykyaikainen moniurahihna, kuten tehtiin myös Arin veneessä. Laturin lisäksi tarvitaan vielä älykäs säädin. Nämä toimitetaan aina yhtenä sarjana. Joihinkin joudutaan hieman latureiden kiinnitysjalkoja muokkaaman, mutta se kannattaa jättää ammattilaisten hommaksi. Muuta ei sitten tarvitakaan”, kertoo Merielin Timo Hakakoski

Suurteholaturin hyödyt

  1. Enemmän latausvirtaa alemmilla kierroksilla
  2. 30% nopeampi lataus, mikä lisää akkujen ikää
  3. Polttoainesäästö

Lue lisää hyödyistä

Asennusta ja sovitusta työpajalla. Teimme kahdesta Lombardinin neljäuraisesta hihnapyörästä yhden kuusiuraisen.

Huuselan XT170-laturissa on kahdeksan erilaista ohjelmaa ja kolmiportainen lataustapahtuma. Se jäähtyy paremmin, kuin edellisen sukupolven malli ja muutenkin tuotetta on kehitetty iso askel paremmaksi. Tällä mallilla pystytään myös saamaan litiumakkujen nopea latautumiskyky täysillä hyödynnettyä.

”Huviveneilijälle suurteholaturin iso idea on siinä, että  sillä saa akut oikeasti täyteen. Akkujen kestoikä paranee oleellisesti. Arin tapauksessa kompensoidaan yksinpurjehduksen vaatimaa älytöntä sähkönkulutusta, joka saadaan tuotettua pienemmällä polttoainemäärällä”, summaa Hakakoski ja jatkaa: ”Latureita löytyy jopa 300 ampeeriin asti, mutta valinta kannattaa tehdä moottorikohtaisesti.”

Lisätiedot: Meriel Oy

Kuvat: Timo Hakakoski

Pääkuvassa B&G-asennuksia tehnyt Voltakin Robert Nyberg, Ari ja Merielin Timo Hakakoski. Kuvan otti Jyrki Järvi.

Valmis asennus moottoritilassa.