JOULU MERELLÄ – CHRISTMAS ON BOARD

This Christmas has been a bit sentimental for Ari. But he has enjoyed every moment of it. Thank you for the beautiful and encouraging x-mas wishes you’ve all sent!

24.12.2020

The sun is in our heads and minds.

Hei kaikille, eilen sain nauttia upeasta auringonpaisteesta ja lämmöstä. Päätin käyttää tilaisuuden hyväksi, lämmitin suihkupussissa vettä ja peseydyin sekä vaihdoin tuoreen kerraston, tuli oikein freesi ja hyvä olo. Illalla tuuli yltyi puuskissa 33kts ja meno oli jo stressaavaa mutta yö meni hienosti. Tuulee edelleen reippaasti, puuskissa 27kts mutta keli on ennusteen mukaan kevenemään päin. Enää reilut tuhat mailia Cape Leeuwinin tasalle ja reitityksen mukaan Uuden Seelannin eteläpuolelle vajaat pari viikkoa.
Nyt se on kuitenkin täällä, kauan odotettu ihana Joulu, vene koristeltu, riisipuuro on nautittu, kalenterin viimeinen pussukka odottaa avaamista. Olen seurannut aktiivisesti Vendee Globe-kisoja jo vuodesta -96 ja joka kerta miettinyt, miltä tuntuu viettää joulua yksin Etelämerellä kaukana kaikesta ja vielä kuukausien päässä maalilinjasta. Voin sanoa nyt että tuntuu ainutlaatuisen ihmeellisen hienolta sekä tietenkin haikealta, tällaisena päivänä ikävä ja läheisten kaipuu korostuu. Onneksi on hyvät yhteydet ulkomaailmaan, satelliittien välityksellä pystytään näitäkin hetkiä jakamaan läheisten ja teidän kaikkien kanssa.
Oikein hyvää ja rentouttavaa Joulun aikaa, nauttikaa missä ikinä olettekin!

.

It’s #joulukalenteri time:

Kiitos sukista Raija Hokkaselle.

25.12.2020

Shiny Christmas Day

Jouluaatto oli ikimuistoinen, lyhyet videopuhelut läheisten kanssa ja molemminpuolin tunnelmien jakaminen jää mieleen lähtemättömästi. Päivä oli muuten tuulinen, harmaa, kolea ja sateinen, mutta se ei lämmintä olotilaa saanut vaimennettua. Illalla tein jiipin ja yöllä sitten tuuli keveni ja avasin genaakkerin rullalta. Matka taittunut mukavasti, aamu valkeni poutaisena, aallokko miellyttävänä ja aurinkokin alkoi lämmittää pilviharson läpi. Vietän aikaa ja nautin kahvit ulkona lämpimässä. Aamun yllätystapahtuma oli kun kolme delfiiniä kävi tervehtimässä Joulupäivän ratoksi, niiden positiivinen ilme ja taidokas uinti on aina yhtä ilahduttavaa.
Nautinnollista Joulupäivää sinne kaikille!

.

.