PATJA PENKIN TEKEE

Imoca Starkin eniten käytössä oleva paikka on sen navigaatiopöydän penkki. Siinä hoidetaan reititys, toimistotyöt ja pahojen kelien päivystys. Penkki on myös lepäämistä varten. Siksi sillä on väliä. 

Oli kuuma elokuun päivä ja Uiva Flytande -messujen aika. Huusela eli kiireisiä hetkiä. Vene lähtisi pian Ranskaan. Monta asiaa oli saatava valmiiksi ennen sitä. Hoskilla paikasta toiseen harppoessa silmiin osui osasto, joka sai Huuselan pysähtymään. Patja-asia oli hoitamatta.

”Ari tuli osastolle ja sanoi tarvitsevansa vähän apua. Siitä lähdettiinkin sitten samantien veneellä käymään. Vanha patja, sen plussat ja miinukset sekä kaikki huomioitavat parannusta tarvitsevat seikat käytiin läpi”, sanoo Mauronetin toimitusjohtaja Jouko Välikoski.

Välikoski on ollut alalla pitkään. ”Parikymmentä vuotta sitten tein ensimmäiset ilmakiertopatjojen prototyypit kun minulle tuotiin homeisia patjoja ihmeteltäväksi. Etsin ja löysin erilaisia materiaaleja, joilla lähdin sitten patjoja kehittämään”, hän kertoo.

Huuselan navigointipenkin patja tehtiin parhaasta mahdollisesta materiaalista, Breathair-patjaelementistä, jossa on spiraalirakenne. Se päällystettiin kosteutta kestävällä ja hengittävällä kankaalla. 

”Patja on pitänyt hyvin kuosinsa. Siinä on edelleenkin mukava loikoilla, vaikka tunteja siinä on vietetty jo satoja. Se ei ole mennyt lyttyyn mistään kohtaa. Materiaali ei myöskään lupauksensa mukaan ole hiostaut vaan on miellyttävä. Aika monenlaisissa varusteissa sitä on tullut testattua kyllä”, Huusela toteaa. 

Jouko Välimäki upouuden patjan kanssa.

”Lähdin aikanaan myyntihommista verhoilukouluun. Halusin mielummin tehdä käsillä jotain. Jossain vaiheessa tuli ensimmäiset veneilyasiakkaat ja innostuin itsekin lopputuloksista. Huonekalujen lisäksi alkoi venepatjoja tulla verhoomoon. Venepatjojen kysyntä kasvoi enemmän ja enemmän. Yhteinen haaste niissä oli home. Osaan vaihdettiin aluksi vaahtomuoveja, mutta patjaelementtien kehityttyä on voitu panostaa enemmän hygieenisyyteen ja käyttömukavuuteen”, Välikoski jatkaa. 

Ilmakiertopatjat ovat nykyään kysyttyjä myös matkailuautoissa ja muissa paikoissa, joissa kosteus voi olla ongelma. Ne eivät hiosta, eivät homehdu ja ne voi pestä. Ihmiset haluavat nukkua hyvin, raikkaasti ja ilmavasti. 

Väikoski suunnittelee patjoihin myös räätälöityjä lisäelementtejä. Esimerkiksi Huuselan penkkikaukaloon tarvittiin kumpaankin päähän tietynlaiset kiilapalat. Ne ulottuvat hiilikuitupenkin päätyjen yli, vaimentavat iskuja ja tekevät lepäämisestä miellyttävämpää. Lisäksi ulkokannelle tehtiin vielä oma siirreltävä nurkkausistuin. Breathair painaa hieman vähemmän kuin vaahtomuovi, joten sen siirtely on vaivattomampaa myös. 

”Air+ -ilmakiertopatja jakaa pintapainetta. Pintaverenkierto voi paremmin kun painoalue kohdistuu koko patjaan. Petareita olenkin paljon tehnyt venepatjojen päälle räätälöidysti. Lisäksi asiakkaat tilaavat Air+  -petareita myös koteihinsa. Tuottetta kun löytyy myös sairaaloista ja se on aikanaan kehitettykin makuuhaavoja estämään. Erilaisia desifiointi- ja puhdistusaineita löytyy siksi myös. Teccaren alkoholittomat tuotteet soveltuvat patjojen lisäksi myös veneen sisärungon käsittelyyn. Tuotteet ovat hyvin käyttäjäystävällisiä  ja niillä on allergialiiton leimat”, vinkkaa Välikoski ja jatkaa: ”Näitä saa Mauronet Oy:n uudesta verkkokaupasta.”

Kuvat: Jouko Välikoski ja Ari