HUUSELA PALASI POHJOISELLE PALLONPUOLISKOLLE

Vendée Globen ensimmäinen pohjoismaalaiskippari Ari Huusela on nyt ylittännyt päiväntasaajan toiseen kertaan ja on palannut takaisin pohjoiselle pallonpuoliskolle päivälleen kaksi kuukautta vastakkaiseen suuntaan tehdyn ylityksen jälkeen.

Huuselan päiväntasaajan ylitysaika oli 12.2. kello 17:33 Suomen aikaa, kun kilpailua oli kulunut 96 vuorokautta 2 tuntia ja 13 minuuttia. Hän oli silloin pysähtymättä maapallon ympäri 60-jalkaisilla IMOCA-veneillä purjehdittavassa yksinpurjehduskilpailussa sijalla 25. 

”Tämä on ollut aikamoinen kierros. Ihan käsittämätöntä, vaikka olen itse tämän kaiken kokenut”, Huusela sanoo. ”Afrikan eteläkärki, Australia, Uusi-Seelanti, Etelä-Amerikka. Kaikki ne on nyt ohitettu”, hän luettelee.

Huuselalla on edessään vielä kilpailun ehkä vaikeimmat tai ainakin henkisesti pisimmältä tuntuvat mailit. 

”Nyt ehkä enemmän kuin koskaan, tarvitaan kärsivällisyyttä ja taitavuutta jaksaa. On tehtävä vielä paljon huolellista työtä, että pääsee ehjänä maaliin”, Huusela sanoo.   

Purjehtijallamme on seuraavaksi edessään tuuliolosuhteiltaan arvaamaton doldrumien läpipääsy, minkä jälkeen alkaa vastainen kaakkoispasaatien osuus. Sitä kestää Azorien alueelle asti, jolloin tuulten pitäisi kääntyä myötäisemmiksi. Siinä välissä on kuitenkin vielä yksi haasteellinen kevyen tuulen alue. 

Matkaa maaliin Huuselalla on noin 3000 merimailia eli noin 5500 kilometriä. 

”Jos kaikki menee hyvin, arvioin pääseväni maaliin aika tarkkaan kuun vaihteessa. Olen saanut täällä valtavasti iloa some-seuraajieni mahtavasta mukanaelämisestä. Jaksakaa vielä vähän ja tsempatkaa nyt oikein kovaa!”, super happy sailorimme Huusela kannustaa.