VG2020 PÄÄTÖSJUHLA

Vendée Globe 2020 sai kauan odotetun loppuhuipennuksensa. LEGENDARY SKIPPERS’ PARADE FINISHED THE VG2020 EDITION

Vendée Globe 2020/21 saatiin vihdoin päätökseen, kun kilpailun legendaarinen kippariparaati päästiin järjestämään Les Sables d’Olonnessa kesäkuun ensimmäisenä perjantaina.

One of the hundreds of posters was at the Market Hall door window
.
.

Paraati järjestetään yleensä palkintojenjaon yhteydessä, mutta tällä kertaa korona siirsi tapahtumaa reilulla vuodella. Missään vaiheessa ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoa, että suuren yleisön odottamasta huipennuksesta olisi luovuttu. 

.

Juhla alkoi rennoilla kokkareilla kisakylässä. Kun ilta alkoi tummumaan, ajoivat kipparit poliisisaattueessa kohti paraatin lähtöpaikkaa. Kulkue koostui kahdesta eri kippareita kuljettaneesta liikkuvasta lavasta sekä vaikuttavasta sirkuskokonaisuudesta. Les Sables d’Olonnen rantakadulle oli saapunut useampikymmentuhatpäinen hurraava yleisö. 

.

Vendée Globen päätösjuhla sai huikean lopetuksen, kun ikonisen kanavan suulta ammuttu ilotulitus alkoi. Kaupunginosan valot sammuivat ja vaikuttavan musiikin säestämä ilotulitus osoittautui hämmästyttäväksi spektaakkeliksi. Jokainen sen noin kymmenestä osasta vastasi näyttävyydeltään vähintäänkin yhtä tavallisesti näkemäämme julkista uudenvuoden ilotulitusta. 

.

.

Paraati ajoitettiin Vendée Arctique -kisakylän avajaisten aattoon. Islannin ympäri yksin purjehdittava 3500 NM kisa on tärkeä osa seuraavaan Vendée Globeen tähtäävien kippareiden kvalifikaatiota ja mailenkeruuta. VG2024 lähtölinjalle 10.11.2024 pääsee tiukan seulan läpi vain korkeintaan neljäkymmentä venettä. Se on ennätysmäärä, mutta niin on halukkaiden tiimien määräkin. 

.

25 Imoca’s started to Vendée Arctique today on Sunday 12th
.

.

“Olen todella onnellinen tästä saavutuksesta, jonka teimme. Tunsin suurta iloa juhlasta ja miellyttävää rauhaa kisaan valmistautuvia Imoca-tiimejä myöhemmin viikonloppuna katsellessa. Kaikki meni niinkuin pitää.

So happy. Super happy.”

.

.