SPONSOR

Yritykset ja yksityiset pääsevät Vendée Globeen kumppaneina tai tukijoina. Joka ikinen euro menee täysimääräisesti veneen kriittiseen ja vaativaan varusteluun.

Laita viestiä ahuusela.oceanracing(@)icloud.com, niin meilaan tarkempaa lisätietoa kuvissa näkyvien kumppanuuspakettien vastikkeista. Venenäkyvyyden lisäksi ne pitävät sisällään myös tapahtumia, PR:ää ja paitalogon.

Isopurje, kylki, puomi, paidan hiha
Keula, paidan rinta
Takakulma, isopurje, paidan rinta

TUKIPAKETIT

Haluatko #sisu SAMASSA VENEESSÄ -tunnisteen verkkosivuillesi? Tutustu tukipaketteihin verkkokaupassa. Yhdistetään voimat! Tuetaan toisiamme puolin ja toisin! Käy kauppaan

Why IMOCA & mighty, iconic, mythic Vendée Globe

The sponsorship opportunities is totally unique and are exactly what succesfull comanies today say they are looking for. 

Ari offers DIFFERENTIATION – EMOTION – VISIBILITY 

  • human story with purpose
  • strong impact in responsibility & sustainability themes
  • story telling platform
  • brand ambassadorship
  • emotion linked profiling
  • awareness, visibility, noticing, publicity, top of mind strenghtening

Ari Huusela is the first ever Nordic skipper sailing in the top of the monohull single-handed ocean racing in the world. The scale of the challenge is beyond anything regular.

CONTACT US FOR MORE INFO ahuusela.oceanracing(@)icloud.com 

Number of people and media following IMOCA ocean races is HUGE and continues to grow! Because this is about a true human story based on sustainability and discipline.

Join Ari and get your clients, personnel and brand engaged into something they cannot get elsewhere and has never been done before in Finland nor Nordics. Partner with something meaningful, emotional and REAL.

Contact us for detailed info and tailored suggestion >>

   

Picture: Vendée Globe

Vendée Globe >>

Read more about IMOCA’s SUSTAINABILITY commitments >>

Lue miksi IMOCA on purjehdusmaailman vastuullisin yhteisö ja miten me kipparit voimme vaikuttaa >>

 

 

VIISI +1 SYYTÄ

MIHIN VENDÉE GLOBEN IKONISUUS JA VAIKUTTAVUUS PERUSTUU?

1. PITKÄ KESTO koukuttaa. Seurata voi omalla aikataululla, sillä valmistautuminen on 80% suoritusta ja itse kisakin kestää 3 kuukautta. Projekti etenee kuin tositv-sarja, jota pääsee seuraamaan missä vaan.

2. DIGITAALINEN seurattavuus ja osallistavuus muodostuvat kisan. IMOCA-yhteisö, tiimit, kumppanit, seuraajat, media, kisaorganisaatio, , Virtual Regatta -peli – kaikki ovat 24/7 ONLINE

3. MEDIA seuraa, koska ihmisen ja luonnon välinen humaani jännitysnäytelmä vetää puoleensa LAAJASTI lukijoita ja katsojia eli ison yleisön.

4. IHMISYYS. Ennalta käsikirjoittamaton tositarina muodostuu käsinkosketeltavaksi, kun Etelämerellä lähin ihminen löytyy avaruusasemalta. On vain meri, luonto, vene ja purjehtija.

5. VAATIVUUS tekee Vendée Globesta kestävyys-HUIPPU-URHEILUA. Jopa avaruudessa on käynyt enemmän ihmisiä, kuin mitä on purjehtinut yksin, pysähtymättä, maapallon ympäri kilpaa.

+ VASTUULLISUUS on IMOCA-yhteisön ytimessä ja kipparit ovat sen päälähettiläitä vastuullisuusteemojen edistäjinä. IMOCA-luokka on selkeä edelläkävijä vastuullisuusajattelussa ja konkreettisissa teoissa purjehduksessa. Siitä kertoo mm. UNESCO-yhteistyö.

 

 

In Finnish media:

“Huusela ei ole Thomson, mutta suomalaiselle ainutlaatuista temppua hän on tekemässä. Isojen suomalaisyritysten markkinat eivät ole Suomessa vaan siellä, missä yksinpurjehdus on megalokan juttu – ja siis myös kaiken siihen sijoitetun rahan arvoinen.” (Vene-lehden pääkirjoitus 4/2019)

” Mieleenpainuvaa on ollut myös Ari Huuselan erittäin aktiivinen toiminta some-kanavissa. Nykytekniikka on mahdollistanut sen, että kuka tahansa seyraaja pääsee ainutlaatuisen lähelle itse toimintaa.” (ProSail 2/19)

”Näkyvyys keskellä suurta yleisöä kiinnostavaa draamaa on arvokas asia.” (Vene-lehden pääkirjoitus 4/2019)

Lentokapteeni ja valtameripurjehtija. Olisi helppoa ajatella, että 55-vuotias Huusela on syntynyt kultalusikka suussa tai että hän rahoittaisi rakasta harrastustaan perintömetsää kaatamalla. Huusela ei ole paljon huudellut taustoistaan, mutta hän on yksinhuoltajan poika Pohjois-Helsingistä. Nuorena hän halusi tennisammattilaiseksi ja nousikin teini-ikäisenä Suomessa kansalliseen kärkijoukkoon. Huusela kaivoi itse rahat tenniksenpeluuseen. Hän muun muassa jakoi lehtiä alle kaksitoistavuotiaana. ”Siinä yhdistyi hupi ja hyöty, kun juoksi portaita ylös ja alas.” (Helsingin Sanomat 9.3.2019)

”Valtamerien yksinpurjehduskisat ovat Suomessa pieni asia, mutta Euroopassa ja USA:ssa ne saavat aivan valtvan huomion. Ranskassa yksinpurjehtijoita on lähtöpaikalla saattamassa astoja tuhansia ihmisiä. Media seuraa herkeämättä kisoja, yllättäviä käänteitä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Sankaripurjehtijoiden ympärille syntyy tarinoita, jotka myyvät.” (Vene-lehden pääkirjoitus 4/2019)

Budjetin merkittäviä kulueriä ovat muun muassa vakuutukset ja kilpailujen osallistumismaksut. Pelkästään loppukilpailun osalta vakuutusmaksu on noin sata tuhatta euroa. (Kauppalehti 31.10.2017)

Mitä sitten on tarjolla ja kenelle logon laittaminen purjeisiin ja veneeseen voisi kannattaa? Tarjolla on näkyvyyttä lajissa, joka on maailmalla todella iso. Esimerkiksi marraskuussa starttaavaan yksinpurjehduskisa Route du Rhumiin odotetaan paikalle yli kahta miljoonaa vierailijaa. (Markkinointi&Mainonta 17.8.2018)

Ranskalaistoimittaja alkaa haastatella Huuselaa. Onko Suomessa paljon purjeveneitä? Mikä Vendée Globessa kiinnostaa? Huusela kertoo toimittajalle luvanneensa perheelleen tulla takaisin turvallisesti. Ranskalainen tuskin ymmärtää kuinka huonosti tunnettu Vendée Globe on Suomessa. Eivätkä suomalaiset tunne kisan mittasuhteita Ranskassa: lähdössä ja maalintulossa 2016–2017 oli paikalla 2,2 miljoonaa ihmistä. Taantuma pudotti kisan osallistujamäärän vain 18 veneeseen vuonna 2012. Purjehduksen suosio kuitenkin kasvaa. Seuraavaan kisaan on lähdössä maksimimäärä eli 30 venettä. (Talouselämä 29.4.2018)

Klikkaa videoon >>

Tiesitkö, että IMOCAn purjepinta-ala on 3 tenniskentällistä?! 🎾

Photo taken in Duarnenez, France May 2019