TIUKKA LOPPUTAISTO – BRITTI VAI RANSKALAINEN?

Kahdeksas vuorokausi merellä käynnissä. Ensimmäisten veneiden arvioitiin alunperin saapuvan maaliin 7-8 vuorokaudessa startista. Nyt ensimmäisiä odotetaan Les Sables d’Olonneen keskiviikkona kello 11-16 Suomen aikaa. Biskajan kevyemmiksi käyneet tuulet tosin ovat niin arvaamattomat, että arvioon ei voi vielä luottaa.

Alun (esineisiin ja möhkäkaloihin) törmäämiset pilasivat viiden veneen kilpailun, mutta vain yksi joutui keskeyttämään. Armel Le Cléac’h / Banque Populaire VIII ei päässyt jatkamaan matkaa sallitussa aikaikkunassa.

Sittemmin kisassa on koettu pari suurempaa tilannetta. Vincent Riou / PRB joutui tekemään teknisen pysähdyksen Azoreille, koska veneessä oli vuoto ja siitä johtuvia ongelmia sähköjen kanssa. Alex Thomson / Hugo Boss koki veretseisauttavan pelästyksen kun vene yllättäen teki hurjassa 28 solmun nopeudessa crash gyben. Automaattiohjaus meni jonkun häiriön takia pois päältä, aiheuttaen veneen rajun kääntymisen 180°. Siinä olisi voinut käydä monella lailla huonosti, sekä veneelle että kipparille, mutta kumpikin selvisivät säikähdyksellä.

Kärkikolmikko kisaa erittäin tiukasti. Erot ovat todella pienet ja matkaa alle 300 mailia. Tämän päivän ennuste povaa, että kolmikko tulee maaliin viiden minuutin sisällä toisistaan. Ranskalaiset jännittävät, viekö britti Alex Thomson heiltä voiton.

Jérémie Beyou / Maitre CoQ  Kippariesittely

Sébastien Josse / Edmond de Rothschild (GITANA) Kippariesittely

Alex Thomson / Hugo Boss Kippariesittely

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Start / Parade of Sails NY May 29 2016

Arvioidut maaliintuloajat

  • Keskiviikko 6.6.: Maître CoQ, Edmond de Rothschild, Hugo Boss
  • Torstai 9.6.: SMA
  • Perjantai 10.6.: Spirit of Yukoh, Initiatives Cœur, PRB, Newrest Matmut
  • Lauantai 11.6.: StMichel-Virbac, Quéguiner – Leucémie Espoir, Safran
  • Sunnuntai 12.6.: 100% Natural Energy, No Way Back

 

Main picture’s source: NY-Vendee Race Tracker