MYRSKY SIIRTÄÄ HUUSELAN STARTTIA

Kauden ensimmäisen Imoca Globe Series -kisan, Bermudes 1000 Racen startti on päätetty siirtää reilulla vuorokaudella eteenpäin huomenna iskevän myrskyn takia. Huusela on valmis kisaan.

Bermudes 1000 Race on Imoca Globe Seriesin tämän kauden avauskilpailu. 2000 merimailia pitkä yksinpurjehdus, jossa kierretään Azorit. Kisa starttaa Bretagnen Douarnenezista ja tulee maaliin Brestiin.

 

Kilpailun lähdön piti olla keskiviikkona 8.5. klo 13, mutta myrskymatalapaineen takia kisaorganisaatio teki 6.5. päätöksen siirtää se reilulla vuorokaudella torstai-iltaan 9.5. klo 17. Osa veneistä joutui maanantai-iltana siirtymään suojasatamiin muualle, kuten Brestiin.

”Tiedossa on stressaava kisa, sillä tämä on kauden ensimmäinen ja kelit ottavat taas koville. Kisaorganisaatio tulee vahvistamaan lopullisen reitin vielä, mutta en ole kuullut puhuttavan muutosaikeista.  Ensin suunnataan Irlannin edustalle ja sieltä sitten Azoreille ja takaisin, non-stop”, kertoo Huusela. ”Ajoin Route du Rhumissa edellisen purjekerran loppuun, joten nyt käytössä on seuraava. Myös tuulimittarit, jotka häipyivät maston topista viime kisan myrskyissä, on uusittu. Lisäksi Ariel2:n satelliittipuhelinjärjestelmää on päivitetty”, jatkaa Huusela.

Kilpailuun on starttaamassa 17 Imoca-kipparia kuudesta eri maasta. Ensimmäisiä odotetaan maaliin 16.5.

 

Read about the Bermudes 1000 Race

Shortly in ENGLISH:

The race start has been delayed due to a coming storm and will be on Thu May 9th 5pm. There will be 17 Imcoa skippers on the starting line. They represent 6 different countries. Ari Huusela is the only skipper from Nordic countries. He is ready to race with his next set of sails, new top of the mast wands and satellite phone system.