KAHVIKISA STARTTAA HYVIIN OLOSUHTEISIIN

TIEDOTE

Ari Huusela on jälleen starttaamassa vaativaan purjehduskilpailuun Atlantin yli. Tällä kertaa yhdessä irlantilaisen Mikey Fergusonin kanssa. Lähtöpäivän olosuhteet näyttävät harvinaisen hyviltä.

Valtameripurjehdusmaailman kuuluisimpiin kisoihin lukeutuva Transat Jacques Vabre purjehditaan kaksin vanhaa kahvireittiä Ranskasta Brasiliaan. Kisakylä starttipaikassa Le Havressa on ollut auki jo viikon ja satatuhatpäinen yleisö on käynyt aistimassa sen tunnelmaa. Starttilaukaus pamahtaa tänä sunnuntaina 27.10. kello 14:15 Suomen aikaa.

”Imoca-yhteisössä on ihmetelty, miten tuntemattomasta Suomesta pystytään astumaan näin isoihin saappaisiin ja pyörittämään projektia päivätyön ohella. Sinnikkyyttä ja tuhansia työtunteja se on vaatinut, mutta taas kerran olen starttaamassa. Tämä on puhtaasti tiimin ja kumppanieni ansiota. Myös turvatarkastuksessa saatiin täällä kehuja. Tarkastettava määrä asioita on viiden aanelosen pituinen. Ariel2:n tarkastus meni läpi ensimmäisellä kerralla, eikä se ole näissä veneissä ihan tavallista. Olemme kuulemma esimerkillisen pedantti ja tarkka tiimi”, kertoo Huusela. 

Kahvikisaksikin kutsuttuun Transat Jacques Vabreen osallistuu ennätysmäärä veneitä (59) ja kippareita (118). Luku oli alunperin yhtä venettä suurempi, mutta Huuselan kilpakumppanin veneessä maanantai-iltana syttynyt tulipalo johti epäonnisen Imocan jättäytymiseen pois kilpailusta. 

”Meillä on Mikeyn kanssa tavoitteena päästä Brasilian Salvadoriin 18 päivässä. Reitin pituus on 4350 mailia eli noin 8000 kilometriä, joten tälle välille mahtuu kaikenlaisia sääolosuhteita, jotka määrittävät lopulta sen, onko kisa nopea vai hidas”, Huusela kertoo.

Kippareiden ohjelma tiivistyy kohti starttiviikonloppua. Eilen he osallistuivat lasten kyselytunnille ja nyt on aika viimeistellä vene, noutaa kaupasta tuoreruoat sekä keskittyä reitityksen hiomiseen ja omaan rauhoittumiseen. Viimeinen kipparikokous pidetään lauantaiaamuna.

Sääennuste näyttää 10-15 solmua (5-8 m/s) vastatuulta ensimmäiselle merkille, jonka jälkeen käännytään länteen. Starttaavien veneiden määrä on suuri, joten ensimmäiset 15 mailia tulevat olemaan todella ruuhkaiset. 

”On ihan mahtava fiilis päästä taas purjehtimaan Suomea maailman kartalle. Ja saada sponsorienkin kannustusjoukot tänään paikalle”, sanoo Huusela.

Kisasivut: www.transatjacquesvabre.fi