HUUSELA STARTTASI BERMUDES 1000 RACEEN

Yksinpurjehduksen kuninkuusluokan kauden ensimmäinen kilpailu, 2000 merimailin Bermudes 1000 Race on startannut ja suomalainen Ari Huusela on jälleen mukana ainoana pohjoismaalaisena.

Kilpailun lähtö tapahtui Douarnenezista, Ranskan Bretagnen rannikolta tänä iltana klo 18 Suomen aikaa. 17 IMOCA-venettä valtasi kapean lahden, ensimmäisenä suuntanaan kuuluisa Fastnetin majakka Irlannin eteläpuolella.

Olosuhteiden ennustetaan ensimmäisten päivien aikana muuttuvan kevyemmiksi. Lähdössä on vastatuulta, joka muuttuu sivutuuleksi Englannin kanaalille tultaessa. Puolivälissä lähtöä ja ensimmäistä kääntöpistettä, Fastnetin majakkaa, tuuli saattaa olla erittäin kevyttä ja sen jälkeen sen ennustetaan voimistuvan pohjoistuuleksi.

”On paljon miellyttävämpi startata tähän keliin, kuin eiliseen myrskyyn. Rannan läheisyydessä on paljon liikennettä, kalastajia, pyydyksiä ja karikoita. Fastnetin kiertokin on jännittävä, sillä se on liikenteejakovyöhykkeen vieressä, lähellä rantaa. Arvoin olevani siellä reilussa puolessatoista vuorokaudessa. Sen jälkeen on vaikeaa ennustaa etenemisen tahtia, mutta kun vene on Azorien virtuaalisella kääntöpisteellä, on maaliin enää 800 merimailia”, kertoi Huusela ennen starttia.

Tavoitteena Huuselalla on tässä kilpailussa säilyttää hyvä asema Vendée Globe -rankingissä, mikä tarkoittaa maaliinpääsyä. Vendée Globéen otetaan mukaan 30 kipparia ja he valikoituvat Imoca Globe Series -maailmanmestaruuskiertueen kisamailien perusteella. Ne, jotka purjehtivat tässä mystisessä maapallon ympäri non-stop -kisassa maaliin 2016/17, saavat paikan automaattisesti. Samoin ne, jotka rakentavat kisaan kokonaan uuden veneen. Huuselan sijoitus Vendée Globe -maililistalla on tällä hetkellä 8.

Huuselan tuulimittari alkoi reistailla startissa, mikä vaikuttaa tällä hetkellä hänen vauhtiinsa.

Kisaa voi seurata kartalta täältä https://www.bermudes1000race.com/cartographie-bermudes-1000-race ja kisan kuulumisia mm. Huuselan sosiaalisen median kanavista.

IMOCA-kipparit kuvauksissa päivää ennen starttia.

 

www.arihuusela.com

https://www.facebook.com/arihuusela.fi

twitter.com/arihuusela

https://www.instagram.com/arihuusela.oceanracing/